Θ Plus, Υγεία

«Ασφυκτιούν» οι ΜΕΘ των νοσοκομείων λόγω γρίπης – Μεγαλώνει επικίνδυνα η λίστα αναμονής

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με τους εργαζομένους. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι στο Open TV, οι ελλείψεις σε κλίνες, τα ράντζα που πολλαπλασιάζονται και η υποστελέχωση των δομών απειλούν τη δημόσια Υγεία. Αντίστοιχα απελπιστική περιγράφεται η κατάσταση και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών λόγω της γρίπης.

Ασθενείς με συμπτώματα γρίπης περιμένουν ώρες ολόκληρες να εισαχθούν για νοσηλεία στις εφημερίες των νοσοκομείων, οι περισσότεροι από αυτούς μάταια. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Αττικόν», απελπιστική είναι η κατάσταση για όσους περιμένουν κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τραγική χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου. Καταγγέλλουν πως οχτώ κρεβάτια είναι κλειστά, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το νοσοκομείο έχει δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και αναισθησιολόγους. Την ίδια ώρα, από τις 22 θέσεις που υπάρχουν για νοσηλευτικό προσωπικό, καλυμμένες είναι μόνο οι έξι.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των γιατρών, τα κρούσματα γρίπης αναμένονται να αυξηθούν, με αποτέλεσμα η λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι να μεγαλώνει επικίνδυνα. Τα 224 κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής δεν επαρκούν, ενώ οι ειδικοί συστήνουν ψυχραιμία και καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά τις γρίπης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το