Τοπικά

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΡΓΗΛ από εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ

Απόφαση για να εκπροσωπηθεί και η ΔΕΥΑΜΒ με νομικό στην αυριανή συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι της Επιχείρησης κατά της κατάσχεσης λογαριασμών μισθοδοσίας ελήφθη χθες ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση.

Το θέμα ανάθεσης σε νομικό της εκπροσώπησης της Επιχείρησης ήταν και το μοναδικό στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και εκείνο που τονίστηκε ήταν πως θα πρέπει να στηριχτεί το αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων, προκειμένου να υπάρχει αρραγές μέτωπο κατά της ΕΡΓΗΛ.
Να αναφερθεί ότι η ΕΡΓΗΛ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, μεταξύ αυτών και κάποιους που αφορούν στη μισθοδοσία των εργαζομένων στην Επιχείρηση.
Ως γνωστόν, την περασμένη Τρίτη το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση για προσωρινή διαταγή υπέρ πέντε εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας από την ΕΡΓΗΛ. Όπως προαναφέρθηκε, η αίτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων πρόκειται να συζητηθεί σήμερα Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Εργαζόμενοι αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ χαρακτήρισαν θετική σε πρώτη φάση την έκδοση από το Δικαστήριο της προσωρινής διαταγής υπέρ των εργαζομένων, ενώ εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι και η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα ασφαλιστικά μέτρα θα τους δικαιώσει.
Μάλιστα, θεωρούν σε αυτή τη φάση είναι θετικό το γεγονός ότι στην υπόθεσή τους θα εκπροσωπηθεί με δικηγόρο και η Επιχείρηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα κερδίζονται δικαστικά υποθέσεις με την ΕΡΓΗΛ, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση ειδικά με τους λογαριασμούς, οδεύει προς ομαλοποίηση.

Νέες συνεδριάσεις
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ πρόκειται να συνεδριάσει δυο φορές.
Η μια συνεδρίαση θα είναι ειδική για την έγκριση του προϋπολογισμού της Επιχείρησης για το 2018.
Στην τακτική συνεδρίαση αναμένεται να γίνει και ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες δικαστικές διαμάχες με την ΕΡΓΗΛ, καθώς και για το έργο ύδρευσης στη Ν. Ιωνία που σταμάτησε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το