Τοπικά

Ασφαλιστικά μέτρα κατά 113 καταστημάτων εστίασης στη Μαγνησία – Ζητούν 400-1000 ευρώ το χρόνο για τη μουσική 

Η GEA, ο Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, συλλογικής διαχείρισης και είσπραξης συγγενικών δικαιωμάτων, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά 113 καταστημάτων εστίασης στη Μαγνησία. Ζητάει από 400 εως 1000 ευρώ το χρόνο από κάθε κατάστημα ανάλογα με το εμβαδόν τους. Τα ασφαλιστικά κατατέθηκαν εναντίον ιδιοκτητών που διατηρούν από καφενεία μέχρι κλαμπ σε ηπειρωτική Μαγνησία και Σποράδες.

Η GEA εισπράττει αμοιβές από χρήστες μουσικής και τις αποδίδει μέσω του οργανισμού GRAMMO σε παραγωγούς, μέσω του οργανισμού ΕΡΑΤΩ σε τραγουδιστές και μέσω του οργανισμού ΑΠΟΛΛΩΝ σε μουσικούς στην Ελλάδα.

Ο ρόλος του GEA είναι η χορήγηση άδειας σε όσους χρησιμοποιούν μουσική, η διαπραγμάτευση για την αμοιβή των συγγενικών δικαιωμάτων, η είσπραξή τους και η διανομή των αμοιβών στους GRAMMO, ΕΡΑΤΩ και ΑΠΟΛΛΩΝ, οι οποίοι τις διανέμουν σε παραγωγούς, τραγουδιστές και μουσικούς αντίστοιχα.

Για τα καταστήματα, υπολογίζεται το εμβαδόν του μαγαζιού ή ο βαθμός άρα και η αναγκαιότητα χρήσης της μουσικής.
«Τα ποσά που ζητάνε είναι εικονικά και δεν συνάδουν με τις νόμιμες τιμές για αυτό δεν πρέπει να πληρώσουν οι καταστηματάρχες. Θα διοργανώσουμε σύσκεψη όλων των καταστηματαρχών και το θέμα έχει ανατεθεί σε δικηγόρο», τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης.
Ο ίδιος τόνισε πως στις απαιτήσεις επιβάλλεται να τεθεί ένα μέτρο και σημείωσε πως κανείς δεν αρνείται να πληρώσει και να είναι νόμιμος , αλλά εξωπραγματικές απαιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το