Οικονομία

Ασφαλισμένη με χρέος 86.000 στον ΕΦΚΑ έλαβε σύνταξη – Πόσους «παγιδευμένους» σε οφειλές στο Ταμείο αφορά

Μία πολύ σημαντική απόφαση εκδόθηκε πρόσφατα με αποτέλεσμα ασφαλισμένη με χρέος 86.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ να λάβει τελικά σύνταξη. Όπως είπε ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος στο OPEN, η απόφαση αυτή αφορά περίπου 300.000 άτομα που μέχρι στιγμής ήταν «παγιδευμένα» και δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να λάβουν σύνταξη.
Μέχρι τώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούσαν περισσότερα από 20.000 ευρώ στο ταμείο τους δεν θα μπορούσαν να βγάλουν ποτέ σύνταξη αν δεν πλήρωναν τα επιπλέον χρέη.

Όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος στο OPEN «προχθές το διοικητικό Εφετείο δέχθηκε τα δικά μας επιχειρήματα που μία κυρία με πέντε φορές πάνω από τα 20 (χιλιάδες ευρώ), δηλαδή σε καμία περίπτωση σύμφωνα με το νόμο δεν έπρεπε να πάρει σύνταξη επικαλούμενη τη δεινή οικονομική της κατάσταση και προβλήματα υγείας δέχθηκε το Εφετείο απορρίπτοντας την έφεση του ΕΦΚΑ και του υπουργείου να πάρει σύνταξη παρά το ότι χρωστούσε 70 χιλιάρικα πάνω από τα 20 και της απαγορευόταν να πάρει σύνταξη. Άρα έσπασε αυτό που λέμε πλαφόν για τους οφειλέτες και επαναλαμβάνω είναι 250-300 χιλιάδες, το έχουμε αναδείξει».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το