Ελλάδα

ΑΣΕΠ: «Νίπτει τας χείρας του» ο Βορίδης μετά τις καταγγελίες για παρατυπίες στο διαγωνισμό – «Το ΥΠΕΣ δεν έχει σχέση»

Νίπτει τα χείρας του ο Μάκης Βορίδης για το όσα συνέβησαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ! Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη στη Βουλή, υποστήριξε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον διαγωνισμό, που διεξήγαγε το ΑΣΕΠ.

«Να υποθέσω ότι γνωρίζετε ότι το ΑΣΕΠ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή. Και να υποθέσω, επίσης, ότι γνωρίζετε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ΑΣΕΠ. Να υποθέσω ότι γνωρίζετε ότι δεν επιτρέπεται να έχουμε οποιαδήποτε σχέση και επίσης ότι δεν ασκούμε εποπτεία. Υποθέτω ότι τα ξέρετε αυτά», είπε απευθυνόμενος προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα είχε τονίσει ότι ο διαγωνισμός είχε προεκλογικά χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος θύμισε ότι από τους 108.000 που είχαν δηλώσει συμμετοχή, οι 77.000 προσήλθαν σε 527 κέντρα και μάλιστα αρκετοί έκαναν λόγο για καθυστερήσεις στις διαδικασίες, για διαφοροποιήσεις στην ώρα παράδοσης των θεμάτων και αποχωρήσης υποψηφίων.

Απαντώντας ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι το Υπουργείο δεν κάνει ούτε επιλογές για τα θέματα, τον αριθμό των εξεταστικών κέντρων αλλά και για την υφή της ύλης. «Καθώς επίσης ούτε για το περιεχόμενό τους ούτε για τον τρόπο μετάδοσης ούτε για τον τρόπο διανομής των θεμάτων ούτε για τον τρόπο επιλογής των αιθουσών. Δεν έχει καμία σχέση το υπουργείο Εσωτερικών με αυτό, δεν έχει καμία σχέση η κυβέρνηση με αυτά», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν θέλει να γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά και γιατί δεν πρέπει να γνωρίζει!

Την ίδια ώρα, για απαντήσεις σε ότι αφορά τη διαδικασία παρέπεμψε τον Κ. Ζαχαριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. «Έχετε δυνατότητα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για τα ζητήματα που θέτετε, να φωνάξετε τον πρόεδρο της Αρχής να σας δώσει διευκρινίσεις, αν θεωρείτε ότι δεν σας έχουν καλύψει οι διευκρινίσεις που σας έχουν δώσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε ότι δεν ενημερώθηκε από την Υπηρεσία για τη σύλληψη του Τούρκου, Γιασάμ Αγιαβέφε. Επανέλαβε, όμως, ότι ο Αγιαβέφε διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο ενώ παρουσίασε στις ελληνικές αρχές πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι δεν είναι φυγόποινος ή φυγόδικος. Καθώς επίσης και την απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης του στην Τουρκία. «Ουδέν νεότερο προς ειπείν», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το