Κόσμος

Ασαντ: Ο Τραμπ θα μπορούσε να είναι «φυσικός σύμμαχός μας»

Την άποψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να γίνει σύμμαχος της Συρίας αν οι πράξεις του συμβαδίσουν με την προεκλογική του ρητορική, εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ Άσαντ, αν και εμφανίστηκε επιφυλακτικός να διατυπώσει ξεκάθαρη άποψη για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTP της Πορτογαλίας, ο Άσαντ σημείωσε: «Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τι θα κάνει, αλλά αν πραγματικά δώσει μάχη με τους τρομοκράτες, τότε ασφαλώς θα είναι σύμμαχος, φυσικός σύμμαχος υπό αυτή την έννοια με Ρώσους, Ιρανούς και άλλες πολλές χώρες.»

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολλά υποσχόμενη τη δέσμευση του νέου προέδρου των ΗΠΑ για την υπόθεση του Ισλαμικού Κράτος, αναρωτήθηκε ωστόσο αν «μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του».

Ο σύρος πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «αντίπαλες δυνάμεις» εντός της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και πολλά ΜΜΕ που είναι κατά του Τραμπ. «Πώς θα τα χειριστεί όλα αυτά; Γι’ αυτό διατηρούμε αμφιβολίες, για αυτό δεν θέλουμε να τον κρίνουμε ακόμα.»

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Άσαντ μίλησε με σκληρά λόγια για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, λέγοντας: «Νομίζουν ότι είναι η αστυνομία του κόσμου. Ο δικαστής του κόσμου. Δεν είναι.»

Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίστηκε ο Άσαντ και με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν: «Πρόκειται για έναν άρρωστο άνθρωπο, έναν μεγαλομανή που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το