Ελλάδα

Αρση μέτρων: Μετά τις πλατείες, οι παραλίες – Ανησυχία ενόψει του Σαββατοκύριακου

Οι παραλίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ειδικών, καθώς το Σαββατοκύριακο έρχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αναμένεται οι παραλίες να είναι κατάμεστες.
Αυτό το γεγονός μπορεί εύκολα να αποδειχθεί καταστροφικό, όπως προειδοποίησαν και οι ειδικοί, προειδοποιώντας ότι ο υψηλός συγχρωτισμός αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας. Με δεδομένο πως οι οργανωμένες παραλίες προς το παρόν είναι κλειστές (υπάρχουν σκέψεις να ανοίξουν ωστόσο), ο κίνδυνος στις ελεύθερες παραλίες να επικρατεί το αδιαχώρητο το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι υπαρκτός, κάτι που έχει θέσει σε εγρήγορση την Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

«Οι λαοθάλασσες του Σαββατοκύριακου δείχνουν την ανάγκη μιας κοινωνικής επαφής, την οποία κατανοούμε. Αλλά δείχνουν και ταυτόχρονα, μια υποεκτίμηση της κατάστασης, σε κάποιες περιπτώσεις και άγνοια κινδύνου» έλεγε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση προς τα ΜΜΕ.

«Οποιαδήποτε λοιπόν συζήτηση γίνεται για το θέμα των παραλιών και των ανοιχτών χώρων αφορά καθαρά το θέμα του συγχρωτισμού. Φυσικά και είναι καλύτερος ο εξωτερικός χώρος από τον εσωτερικό χώρο. Θεωρώ όμως ότι δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε και όταν κυριολεκτικά ο ένας είναι πάνω στον άλλον, υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού, ακόμα και σε έναν εξωτερικό χώρο», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Υπήρχαν και υπάρχουν μελέτες, και ελληνικές, οι οποίες έδειξαν ότι σε χώρους λουόμενων, στους οποίους υπήρχε πολύ μεγάλος συγχρωτισμός, υπήρχε μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης λοιμώξεων και του αναπνευστικού, αλλά και άλλων λοιμώξεων. Ο συγχρωτισμός δεν είναι καλό πράγμα».

Σκέψεις να ανοίξουν νωρίτερα οι οργανωμένες παραλίες
Ηδη έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συγχρωτισμού σε παραλίες τόσο της Αττικής, όσο και της Θεσσαλονίκης, καθώς προς το παρόν οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός Νομού της μόνιμης κατοικίας τους. Και με δεδομένο πως αναμένεται το αδιαχώρητο τα επόμενα 24ωρα στις ελεύθερες παραλίες, συζητείται να ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που αναμένεται, κυρίως στις παραλιακές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να υπάρξουν οι τελικές εισηγήσεις και αποφάσεις, καθώς από την Παρασκευή το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» πάνω από τους 35 βαθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τους 38 έως 40 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που γέφυρα κομματιάζεται από ορμητικό κύμα λασποβροχής

Προβλήματα σε δημόσιες υποδομές προκάλεσε στο πέρασμα της σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Αργεντινή. Από…

27 Δεκεμβρίου 2023

Σάλος στην Κίνα: Πρωταθλητής του σκάκι… αφόδευσε σε μπανιέρα ξενοδοχείου – Αφαιρέθηκε ο τίτλος του

Ο πρωταθλητής του κινέζικου σκακιού, Yan Chenglong, έχασε τον τίτλο του μετά από καταγγελίες για…

27 Δεκεμβρίου 2023

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας (video)

Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πλημμυροπαθείς: Έως 12 Ιανουαρίου οι αιτήσεις πρώτης αρωγής

Από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 έχει ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής,…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου – Τι αλλάζει

Στα τέλη Ιανουαρίου θα αρχίσει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά,…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και μόνο με την επίβλεψη επιμελητή, αφέθηκε μετά την απολογία του…

27 Δεκεμβρίου 2023