Ελλάδα

Αρπαγή επιχειρηματία: “Ήμουν ΄τυφλός΄, είχα απώλεια όρασης”

“Ήμουν ‘τυφλός”. Μου είχαν κλειστά τα μάτια 8 μέρες. Όταν μου τα άνοιξαν είχα απώλεια όρασης. Δεν μπορούσα να διακρίνω που ήμουν και που με απελευθέρωσαν. Θυμάμαι ότι ήταν κατοικημένη περιοχή. Διέκρινα ένα κίτρινο όχημα και σήκωσα το χέρι. Ήταν ταξί. Του έδωσα τη διεύθυνση της μάνας μου. Εκεί κάπου στον Πειραιά άρχισα να βλέπω» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 51χρονος επιχειρηματίας, θύμα της αρπαγής, επιχειρώντας να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν θυμάται λεπτομέρειες για το σημείο που τον κρατούσαν οι δράστες αλλά και για εκείνο που τον απελευθέρωσαν.

Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών για τους λόγους καθυστέρησης ενημέρωσης της απελευθέρωσής του, ανέφερε ότι ήθελε να ηρεμήσει, «ήμουν σοκαρισμένος, έκανα ένα μπάνιο, έβγαλα τα ρούχα που μου είχαν δώσει οι δράστες και τα πέταξα σε έναν κάδο απορριμμάτων». Οι αστυνομικοί έψαξαν τους κάδους σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από τα σημεία που είχε προσδιορίσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, παρότι ήθελαν τον εντοπισμό τους προς αναζήτηση τυχόν γενετικού υλικού των δραστών.
«Τις πρώτες ημέρες μου ζήτησαν χρήματα. Τους είπα όμως ότι δεν είχα να τους δώσω. Μου μίλαγε μόνο ένας σε καλά ελληνικά αλλά με αλλοδαπή προφορά, που δεν μπορώ να προσδιορίσω εθνικότητα. Πριν με αφήσουν, το ίδιο άτομο μου είπε, ‘έλα φεύγεις είναι η τυχερή σου μέρα…» κατέθεσε ο 51χρονος, θύμα της φερόμενης αρπαγής στις 27 Δεκεμβρίου 2018, έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Νωρίτερα το θύμα της αρπαγής είχε πει στους αστυνομικούς: «Με άφησαν γύρω στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν θυμάμαι που. Πήρα ένα ταξί και από ότι θυμάμαι έκανα γύρω στα 45 λεπτά με μια ώρα να πάω στο σπίτι της μητέρας μου στον Πειραιά. Έφτασα εκεί περίπου στις 2 το μεσημέρι την Πέμπτης».
Όταν ρωτήθηκε επίμονα για το σημείο που τον άφησαν οι δράστες της αρπαγής εκείνος δήλωνε ότι δεν είναι σε θέση να το προσδιορίσει ενώ σε ερώτηση γιατί δεν επικοινώνησε άμεσα με τις αστυνομικές Αρχές μετά την απελευθέρωση του, εκείνος φέρεται να απάντησε «ήθελα να ηρεμήσω». Ανέφερε πως δεν ήξερε ποιοι είναι οι δράστες, δεν υποψιάζεται κανέναν όπως επίσης πως δεν θυμάται λεπτομέρειες από τις συνομιλίες μεταξύ τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υποστήριξε ότι οι δράστες του φορούσαν κουκούλα, ότι τον είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο και πως είχε δεμένα τα χέρια του. Πράγματι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν εκδορές στο πρόσωπο και σημάδια στα χέρια από δέσιμο.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονταν την υπόθεση της αρπαγής πέρα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου παρακολουθούσαν πιθανές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία το χρονικό διάστημα της αρπαγής, χωρίς ωστόσο να μπορούν να ελέγξουν ενδεχόμενες κινήσεις σε λογαριασμούς πιθανών offshore εταιρειών ή «αποθηκευμένων». Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζοντας τις ασάφειες, αντιφάσεις και τα θολά σημεία στην κατάθεση του 51χρονου επιχειρηματία, δεν μπορούν να αποκλείσουν να έχει διαπραγματευτεί ο ίδιος την απελευθέρωσή του, να γνωρίζει την αιτία και από που εκπορεύτηκε η αρπαγή του, και πλέον να εμφανίζεται απρόθυμος να προβεί σε αποκαλύψεις.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το