Ελλάδα

Αρπαγή 10χρονης: Σε δομή ανηλίκων και ο αδελφός της ανήλικης μαθήτριας

Το οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης μαθήτριας που απήχθη στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης από την 33χρονη, Ειρήνη Μούρθου, και κρατήθηκε για 44 ώρες σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά και κυρίως οι συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι που διαμένουν η μητέρα της και ο πατριός της, μπαίνουν στο στόχαστρο της Εισαγγελίας.
Με διαταγή της Εισαγγελίας Ανηλίκων ο 6χρονος αδελφός της 10χρονης θα μεταφερθεί και θα παραμείνει σε δομή φύλαξης, σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον για ανηλίκους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα του γίνουν και ιατρικές εξετάσεις. «Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομική έρευνα. Έχει να κάνει καθαρά με την Εισαγγελία Ανηλίκων, όσον αφορά τη δυνατότητα άσκησης επιμέλειας από τη μητέρα. Δηλαδή, η Εισαγγελία Ανηλίκων θέλει να διαπιστώσει αν η μητέρα είναι ικανή να μεγαλώσει το παιδί», ανέφερε στο ethnos.gr η μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου.

Σε περίπτωση που η μητέρα θεωρηθεί ακατάλληλη για την επιμέλεια, ο 25χρονος αδελφός των ανηλίκων έχει ζητήσει επανειλημμένα να αναλάβει εκείνος την επιμέλεια ενώ υπάρχει και η εκπεφρασμένη επιθυμία της γιαγιάς, στην οποία διέμενε η 10χρονη.

Σε δομή για ανήλικους και η 10χρονη
Στο μεταξύ, και η 10χρονη μαθήτρια που απήχθη θα μεταφερθεί για παραμονή το επόμενο διάστημα σε ειδική δομή φύλαξης και προστασίας για ανήλικους. Εκεί αναμένεται να παραμείνει, μέχρις ότου διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση αρπαγής της από την 33χρονη, αλλά και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων για το οικογενειακό της περιβάλλον.

Η 10χρονη, για περίπου δέκα μέρες και μετά την απελευθέρωσή της από την 33χρονη, βρισκόταν στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, όπου λάμβανε ψυχολογική στήριξη από ειδικούς. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο αδερφός της 10χρονης ανέφερε ότι στο διαμέρισμα της Καλαμαριάς, κατά τη διάρκεια κράτησης της μαθήτριας, υπήρχαν και άλλα άτομα. Αυτό φέρεται να του μετέφερε η αδελφή του, η οποία σιγά – σιγά συνέρχεται από το σοκ και θυμάται περισσότερα πράγματα από την κράτησή της. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο συγκεκριμένος ισχυρισμός δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το