Τοπικά

Άρωμα πηλιορείτικης παράδοσης στο 26ο Δημοτικό Βόλου – Συμπλήρωσε 85 χρόνια ζωής η παλιά πτέρυγα

Άρωμα παράδοσης με το πηλιορείτικο στυλ αποπνέει το σχολικό κτίριο που στεγάζεται το 26ο Δημοτικό Βόλου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όπου μάλιστα η μία από τις δύο πτέρυγες κατασκευάστηκε το 1932. Σε αίθουσες με διάρκεια ζωής 85 χρόνων κάνουν μάθημα δύο Τάξεις, ενώ εκεί λειτουργεί και το ολοήμερο σχολείο μαζί με την αίθουσα πληροφορικής.
Οι παρεμβάσεις στην παλιά πτέρυγα είναι αναγκαίες στο θέμα κυρίως της στέγης, κάτι που έχει ζητηθεί από το σχολείο προς τον Δήμο ο οποίος από την πλευρά του το εξετάζει για να παρέμβει.
Συγχρόνως το Δημοτικό βρίσκεται σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων που ενήργησε και συνέβαλε στην αντικατάσταση μέρους των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ υπάρχει συνεργασία και με την Ενορία του Αγίου Γεωργίου, όπου για όλη σχεδόν τη φετινή σχολική χρονιά προσφερόταν κολατσιό σε οκτώ μαθητές οι οποίοι αντιμετώπιζαν οικονομική δυσκολία.
Παράλληλα το σχολείο υλοποίησε και φέτος ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως ήταν η συνεργασία με το ΚΠΕ Μακρινίτσας για τα βότανα μέσα από την ένταξη στο εθνικό θεματικό δίκτυο.

Η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Βόλου κ. Φωτεινή Καλογεροπούλου ανέφερε πως «το σχολείο είναι εξαθέσιο με 112 μαθητές. Η σχολική χρονιά κύλησε ομαλά και είχαμε κοντά μας την σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βόλου αλλά και τις τεχνικές υπηρεσίες. Το σχολείο αποτελείται από δύο πτέρυγες, την πρώτη που κατασκευάστηκε το 1932 και στεγάζονται τα τμήματα της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης μαζί με το ολοήμερο και την αίθουσα πληροφορικής και η άλλη που κατασκευάστηκε το 1986, όπου στεγάζονται τα τμήματα των Α’, Β’ Γ’ και Δ’ Τάξεων. Εμείς αποστείλαμε έγγραφο στον Δήμο και ζητήσαμε την αντικατάσταση της στέγης στην παλιά πτέρυγα. Η απάντηση που λάβαμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και πως θα καταβληθεί προσπάθεια για να γίνει. Ευτυχώς με την παλιά πτέρυγα δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, παρά τα 85 χρόνια ζωής της. Επίσης χρειάζεται και μια παρέμβαση στο δάπεδο, ενώ δεν έχουμε μια αίθουσα εκδηλώσεων».

Η ίδια πρόσθεσε πως «το σχολικό κτίριο έχει το κλασικό πηλιορείτικο στυλ και επειδή βρίσκεται πάνω ακριβώς στον δρόμο που οδηγεί στο Πήλιο, όντας στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ο καθρέπτης της σχολικής κτιριακής υποδομής του Νομού».

Το σχολείο πραγματοποίησε πολλές εκπαιδευτικές επισκέψεις, ήταν σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Νεάπολης, ενώ υλοποιήθηκε και πρόγραμμα για τα βότανα από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων μέσα στην ευέλικτη Ζώνη.

Επίσης στην αρχή της σχολικής χρονιάς επαγγελματίας διέθεσε τα χρώματα και τους μαστόρους και έγινε εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του σχολικού κτιρίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το