Τοπικά

Αρωγός στον αγώνα των λατόμων του Καλαμακίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μ. Μιτζικός

Περιοδεία στη Λαμπινού και το Καλαμάκι έκανε συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιχ. Μιτζικός. Σε συναντήσεις που είχε με τους κατοίκους των δυο περιοχών, συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν, δηλώνοντας πως «ως νέα Δημοτική Αρχή θα δρομολογήσει άμεσα λύσεις».

Οι δημότες στη Λαμπινού ζήτησαν από τον κ. Μιτζικό να μεριμνήσει για τον καθαρισμό και την ανάδειξη των πολλών καλντεριμιών που υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες, που αγαπούν τον περιπατητικό τουρισμό. Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύτηκε ώστε τα μονοπάτια- καλντερίμια να είναι πάντα ανοικτά και προσβάσιμα στους επισκέπτες, καθώς και για την καλύτερη καθαριότητα στο χωριό και την ομώνυμη παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες.


Στο Καλαμάκι ο κ. Μιτζικός συζήτησε με τους κατοίκους το «καυτό» θέμα της λειτουργίας των λατομείων, δηλώνοντας πως «θα σταθεί αρωγός στους λατόμους και δεν θα διστάσει να συγκρουστεί ακόμη και με την κεντρική διοίκηση προκειμένου να ανοίξουν άμεσα. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες λατόμοι σχιστόλιθων στο Καλαμάκι και έχει να κάνει με την μέχρι τώρα απαγόρευση εργασιών στο λατομείο. Οι επαγγελματίες λατόμοι έχουν οδηγηθεί πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο, μετά την επιβολή απαγόρευσης εργασιών εδώ και τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός λατομικής δραστηριότητας που αποτελούσε τη μοναδική πηγή εσόδων και βιοπορισμού των οικογενειών τους. Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, φέρει βαρύτατες ευθύνες η απερχόμενη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς της στο θέμα των αδειών του λατομείου» τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.


Επίσης, ο κ. Μιτζικός δεσμεύτηκε για τον ευπρεπισμό του μονοπατιού που οδηγεί στην παραλία του χωριού, καθώς για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή, για την καλύτερη πρόσβαση των παραγωγών στις καλλιέργειές τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το