Ελλάδα

Αρνούνται τον διάλογο με την κυβέρνηση οι επιστημονικοί φορείς

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÁÕËÉÁ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÔÙÍ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÙÍ ÖÏÑÅÙÍ ÊÁÉ ÔÇÓ ÔÏÐÉÊÇÓ ÁÕÔÏÄÏÉÊÇÓÇÓ (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας, όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας της νέας κοινής σύσκεψης των επικεφαλής τους.

Οι φορείς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με το προσχέδιο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι το παρόν προσχέδιο, ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου, γεγονός το οποίο, όπως υπογραμμίζουν, επιβεβαιώνεται μάλιστα και από την παράλληλη συζήτηση στη Βουλή.
Οι φορείς επαναλαμβάνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής, και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος. Επιπλέον, ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης και επιφυλάσσονται, όταν θα έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και μελέτες αναλογιστικές, να προβούν και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
Όπως έκαναν γνωστό, προχωρούν σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του προσχεδίου, καθώς και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη στις 09:30, στο υπουργείο Οικονομικών και την ερχόμενη Πέμπτη στις 11:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιστημονικοί φορείς, παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση του προσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το