Ελλάδα

Αρνητικός ο εισαγγελέας για την αποφυλάκιση Σταμάτη

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος  και η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη οδηγούνται στο Εφετείο Αθηνών στο Εφετείο Αθηνών προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος, Αθήνα, Τετάρτη 20 Μαίου 2015. Την κλήτευση των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ  Βάσω Παπανδρέουυ και Γιάννου Παπαντωνίου προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αρνητικός είναι ο εισαγγελέας στο έκτο αίτημα αποφυλάκισης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Εν τω μεταξύ, αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του για τα «μαύρα» ποσά που διακινήθηκαν από την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1, έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση του επιχειρηματία, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Έτσι, για τον επιχειρηματία από τη βόρεια Ελλάδα αναστέλλεται, για λόγους υγείας, η εκτέλεση της ποινής του, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στον κ. Σαχπατζίδη έπρεπε να επιβληθεί εγγύηση 50.000 ευρώ, ενώ δύο εκ των δικαστών είχαν την άποψη πως δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση του επιχειρηματία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το