Τοπικά

Αρνητική η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία στη δημιουργία δρόμου από θα συνδέει τα παράλια της Λάρισας και της Μαγνησίας

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καταγγέλλει την Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι προχωράει στην κατασκευή δρόμου που θα συνδέει τα παράλια της Λάρισας με αυτά της Μαγνησίας, χωρίς καμία αίσθηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που θα αφήσει ο τεμαχισμός του πιο παρθένου οικοσυστήματος των νομών Μαγνησίας και Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σύμφωνα με τα μέλη της οργάνωσης, οι περιβαλλοντικές μελέτες, που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις γενικότερες επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, αν δεν υπηρετούν εντολές όσων τις παραγγέλνουν. «Φαίνεται πως, δυστυχώς, παρά τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, με την πανδημία, που έχουν αναδείξει την αξία της διατήρησης των παρθένων περιοχών, οι αναπτυξιομανείς δεν έχουν διδαχτεί τίποτα».
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας εκφράζει την αμφιβολία της ακόμα και για τη χρησιμότητα αυτού του έργου, γιατί ο δρόμος αυτός παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες και είναι αμφίβολο αν θα τον επιλέξουν όσοι κινούνται από τη βόρεια Ελλάδα προς το ανατολικό Πήλιο. «Εκείνο που θα απομείνει θα είναι η επέλαση κυνηγών και άλλων αντιπεριβαλλοντικών δραστηριοτήτων (π.χ. real estate), μέσα στην παρθένα περιοχή, την οποία ο κ. Αγοραστός επιμένει να τεμαχίσει. Δυστυχώς τέτοιου είδους επιλογές δεν δείχνουν τα αρνητικά τους αποτελέσματα άμεσα, αλλά όταν οι «δράστες» έχουν αποχωρήσει», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Περιβαλλοντική και προσθέτει:
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αποτύπωμα που άφησε ο τέως Υπουργός Περιβάλλοντος(;) κ. Φάμελλος, με την απόφασή του να έρχονται οι καραβιές τα πλαστικά από το εξωτερικό και να καίγονται στην ΑΓΕΤ, προς όφελος της εταιρείας αυτής και προς βλάβη της υγείας των πολιτών. Και η πλάκα είναι ότι τώρα, ο ίδιος άνθρωπος, έχει αντιρρήσεις να καίει σκουπίδια ο Τιτάνας της Θεσσαλονίκης!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το