Τοπικά

Αρνητικά για δεύτερη φορά τα τεστ στους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Βόλου

Ακολουθώντας ευλαβικά τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, η διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου προέβη σε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα μετά τη διαπίστωση τεσσάρων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ίδρυμα. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για ένα άτομο διοικητικού προσωπικού που τελούσε υπό τηλεργασία, έναν εξωτερικό συνεργαζόμενο ιατρό με το Ίδρυμα, που λόγω των συνθηκών τελούσε υπό καθεστώς τηλεϊατρικής και 2 εργαζόμενους που εξαιτίας της φύσης της εργασίας τους ελάχιστα ήρθαν σε επαφή με ηλικιωμένους. Ωστόσο, ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα και συγκεκριμένα:

1. Τα θετικά κρούσματα βρίσκονται σε 14ήμερη καραντίνα καθώς και όλα τα συγγενή περιστατικά που αφορούν σε άτομα του προσωπικού που εργάζονται σε κοινή βάρδια με αυτούς. Ομοίως οι ηλικιωμένοι στους οποίους παρείχαν φροντίδα τα θετικά κρούσματα απομονώθηκαν στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια καραντίνας.
2. Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 διενεργήθηκαν ταχύρρυθμα τεστ COVID-19 στο σύνολο των εργαζομένων και των ηλικιωμένων όπου όλα διαγνώστηκαν αρνητικά.
3. Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 διενεργήθηκαν τεστ μοριακού ελέγχου ξανά στο σύνολο των εργαζομένων και των διαβιούντων όπου όλα για δεύτερη φορά (ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Τρίτη πρωί 15 Δεκεμβρίου) διαγνώστηκαν αρνητικά.

“Προτεραιότητα της Διοίκησης, της Διεύθυνσης και του Προσωπικού είναι η διασφάλιση της υγιεινής διαβίωσης των φιλοξενούμενων της δομής μας και για αυτό τον λόγο συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης να προσφέρουμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γηροκομείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το