Κατηγορίες: Τοπικά

Αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης για τους ανεξάρτητους η δημοτική αρχή Βόλου

Η δημοτική αρχή Βόλου αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να επιστρέψουν στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου οι 6 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. «Όσο είμαστε δημοτική αρχή, δηλαδή μέχρι το 2019, δεν πρόκειται να επιστρέψετε», δήλωσε ο δήμαρχος Θάνος Θεοδώρου στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσθεσε με τρόπο προκλητικό: «Θα ασκήσω όλα τα ένδικα μέσα και ό,τι κι αν κάνετε, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα επιστρέψει κανείς. Περιμένετε να βγει η τελεσίδικη απόφαση. Μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα φτάσουμε».

Ο ίδιος αποποιήθηκε το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο εκλέχτηκε μετά από ψηφοφορία, λέγοντας ότι δήμαρχος είναι ο Αχ. Μπέος και ότι ο ίδιος απλά ασκεί καθήκοντα δημάρχου.

«Η δημοτική αρχή δέχεται πόλεμο και το μόνο που καταφέρνουν όσοι μας πολεμούν είναι να διασφαλίζουν ότι θα διοικούμε και μετά το 2019», υποστήριξε ο κ. Θεοδώρου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ παράλληλα γιουχάιζαν τους ανεξάρτητους συμβούλους.

Μέσα σε έκρυθμο κλίμα, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν το λόγο και για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς αρνήθηκε να τον δώσει, ενώ μέλη της πλειοψηφίας ούρλιαζαν προς τους ανεξάρτητους «να πάνε με κουκούλες και να κάνουν πάλι καταγγελίες στον Πουλάκη».
Παρεμβαίνοντας η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης Νατάσα Οικονόμου, επέκρινε τον Θ. Θεοδώρου για το ύφος του, λέγοντας ότι δημιουργεί εντάσεις και δείχνει την αλαζονεία της πλειοψηφίας. «Όταν σας αποκαλούν δήμαρχο, δεν σημαίνει ότι θα γίνει κάποιο πραξικόπημα, αλλά πρέπει να καταλάβετε κ. Θεοδώρου ότι σε επίσημες εκδηλώσεις πρέπει να παρουσιάζεστε εσείς ως δήμαρχος», σημείωσε η κ. Οικονόμου.
Ο Γ. Μουλάς υποστήριξε ότι ο Αχ. Μπέος δεν ασκεί υπηρεσιακά καθήκοντα, αλλά ασκεί τα πολιτικά του καθήκοντα, καθώς αυτά δεν του τα έχει στερήσει κανένας.
«Ο νόμος είναι νόμος και ο Αχ. Μπέος είναι σε αργία», τόνισε ο Μιχ. Μιτζικός και πρόσθεσε: «Είναι πρόεδρος της παράταξης αλλά αυτό είναι εσωτερικό σας ζήτημα. Ο δήμος εκπροσωπείται από τον κ. Θεοδώρου. Την πολιτική εκπροσώπηση δεν μπορεί να την κάνει ο κ. Μπέος».
Τότε ο Γ. Μουλάς ισχυρίστηκε ότι μετά από σχετική ερώτηση προς την ΚΕΔΕ, έλαβε την απάντηση ότι ο Αχ. Μπέος μπορεί να παίρνει το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα φωτιά στον ΧΥΤΑ Βόλου – Φωτιά σε σπίτι στην Ευξεινούπολη

Νέα φωτιά ξέσπασε στον ΧΥΤΑ Βόλου πριν λίγη ώρα. Στο σημείο μετέβησαν τρία οχήματα της…

16 Μαρτίου 2024

Ανήλικοι εγκλωβίστηκαν στην κοίτη του Ιλισσού ύστερα από ξαφνική μπόρα

Περιπέτεια για παρέα ανηλίκων το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) στον Ιλισσό ποταμό, στην Αττική, λόγω…

16 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Πήγε να βγάλει σέλφι, λέει ο παππούς του 15χρονου

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από την είδηση του θανάτου του 15χρονου Γιάννη, που…

16 Μαρτίου 2024

Ανήλικοι εγκλωβίστηκαν στην κοίτη του Ιλισσού ύστερα από ξαφνική μπόρα

Περιπέτεια για παρέα ανηλίκων το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) στον Ιλισσό ποταμό, στην Αττική, λόγω…

16 Μαρτίου 2024

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 22 Μαρτίου

Κατά την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου, θα καταβληθούν 90.223.745 ευρώ σε 96.786 δικαιούχους, στο…

16 Μαρτίου 2024

Crow: Aντιδράσεις από τους θαυμαστές για το πρώτο τρέιλερ της ταινίας

Το ριμέικ του «Crow» έλαβε αρνητικές αντιδράσεις, μετά την κυκλοφορία του πρώτου επίσημου τρέιλερ. Ο…

16 Μαρτίου 2024