Κατηγορίες: Τοπικά

Αρνείται να πληρώσει τέλη επανασύνδεσης συγγενής αντιδημάρχου

Στενό συγγενικό πρόσωπο αντιδημάρχου αρνείται να πληρώσει τέλη επανασύνδεσης και εγγυήσεις στη ΔΕΥΑΜΒ για μια από τις οικογενειακές επιχειρήσεις που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Η ΔΕΥΑΜΒ απαιτεί τις οφειλές και το διοικητικό συμβούλιο που ελέγχεται από τη δημοτική αρχή καλείται να πάρει θέση. Στην αυριανή  συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ  θα συζητηθούν και τα αιτήματα μακροχρόνια ανέργων πολιτών που οφείλουν το ίδιο ποσό με την επιχείρηση που εμπλέκεται αντιδήμαρχος.  Στο μεταξύ, οι κλινικές του Βόλου ζητούν να ενταχθούν σε ειδικό τιμολογιακό καθεστώς χρέωσης νερού. Τα αιτήματα θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία θα ασχοληθεί επίσης και με ζήτημα στο οποίο εμπλοκή έχει αντιδήμαρχος.

Η  συγκεκριμένη εταιρεία αρνείται να πληρώσει τη χρέωση εγγυήσεων και  τελών επανασύνδεσης λόγω διακοπής των παροχών, ενώ έχει «γνωστοποιήσει την  κατάθεση οφειλής ποσού 1.382,02 ευρώ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προ   αποπληρωμή χρεών κατανάλωσης. Η εταιρία προέβη στην παρακατάθεση μόνον των χρεώσεων κατανάλωσης, αρνούμενη να καταβάλει την χρέωση ποσών που αφορούν εγγυήσεις και τέλη

επανασύνδεσης λόγω διακοπής των παροχών.  Μέχρι την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης, εκ του νόμου, διαδικασίας  συγχώνευσης πρώην δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης στην περιοχή που δραστηριοποιείται η εταιρεία, με την ΔΕΥΑΜΒ, παρατηρήθηκε μη έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών. Η ΔΕΥΑΜΒ δίνοντας ένα μεγάλο χρονικό      περιθώριο στους καταναλωτές να τακτοποιήσουν οικονομικά τους λογαριασμούς τους  ξεκίνησε να κάνει διακοπές υδρομέτρων, λόγω οφειλών, μόλις την 30/1/2014 , παρότιο τα χρέη αφορούσαν τέσσερα χρόνια.

Από τη ΔΕΥΑΜΒ  δόθηκε   προτεραιότητα διακοπής  σε υδρόμετρα που αφορούσαν επαγγελματική δραστηριότητα και  δεν  είχαν προβεί σε εξόφληση λογαριασμού τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας προσήλθε στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΥΑΜΒ για τακτοποίηση της οφειλής του, μετά την όχληση της υπηρεσίας, για διακοπή, την 30/1/2014, σύμφωνα με το τηρούμενο αρχείο της ΔΕΥΑΜΒ. Αφού ζήτησε από τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΜΒ να μην προχωρήσει σε διακοπή των υδρομετρητών του, διότι θα εξοφλούσε το υπόλοιπο , ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο ότι μαζί με το υπόλοιπο που προέρχεται από τέλη ύδρευσης θα πρέπει να καταβληθούν και οι ανάλογες εγγυήσεις που προβλέπει ο κανονισμός, πλην όμως ο ίδιος αρνήθηκε την καταβολή του συνολικού ποσού και προέβη στην παρακατάθεση μόνον του ποσού που αφορούσε καταναλώσεις νερού και κοινοποίησε το σχετικό γραμμάτιο παρακαταθήκης στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Κανονισμού Ύδρευσης προβλέπεται  ρητώς  ότι «η διακοπή της   υδροδότησης ενός ακινήτου γίνεται στις περιπτώσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό Ύδρευσης & Αποχέτευσης και η επανασύνδεση γίνεται εφόσον αρθεί ο λόγος  που οδήγησε στη διακοπή και καταβληθεί το ποσό της επανασύνδεσης και η ανάλογη  εγγύηση».

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ως άνω Κανονισμού «η εγγύηση καταβάλλεται μετά από   κάθε διακοπή-αφαίρεση και επανασύνδεση-επανατοποθέτηση υδρομέτρου». Σύμφωνα με την παρ. 3 του  άρθρου  17  του κανονισμού ύδρευσης «το ποσό  επανασύνδεσης της παροχής μπορεί να χρεωθεί στον υποκείμενο της διακοπής καταναλωτή, έστω και αν για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη δυνατή η διακοπή της υδροδότησης λόγω χρέους».

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού η ΔΕΥΑΜΒ προβαίνει στη διακοπή της παροχής νερού χωρίς άλλη ειδοποίηση και χωρίς να φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκύψουν από τη διακοπή της υδροδότησης. Σε ειδικές  περιπτώσεις μπορεί να γίνει ρύθμιση χρέους σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά από απόφαση του Διευθυντή.

Οι καταναλωτές αποδεχόμενοι την υδροδότηση των ακινήτων τους δηλώνουν  υπεύθυνα ότι θα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις προς την επιχείρηση,  όπως αυτές καθορίζονται από τον ισχύοντα κάθε φορά κανονισμό της ΔΕΥΑΜΒ με τις συμπληρώσεις του, τον οποίο ανεπιφύλακτα και αποδέχονται.

Η ΔΕΥΑΜΒ απαιτεί τα χρήματα που της οφείλονται άμεσα και θεωρεί ότι τα αιτήματα της εταιρείας είναι μη νόμιμα.

 Οι κλινικές

 Συνολικά πέντε κλινικές του Βόλου ζητούν από τη ΔΕΥΑΜΒ να ενταχθούν σε καθεστώς ειδικής  χρέωσης και όχι σύμφωνα με το οικιακό τιμολόγιο που γίνεται μέχρι σήμερα. Η κατανάλωση του νερού όπως υποστηρίζουν δεν είναι για οικιακή χρήση, αλλά για χρήση προσωπικής υγιεινής των ασθενών και καθαριότητας των χώρων νοσηλείας και αιτούνται να γίνεται ο υπολογισμός των τελών σύμφωνα με το τιμολόγιο της Βιομηχανικής περιοχής, όπως στο Νοσοκομείο Βόλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λήξη συναγερμού έξω από τα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι – Το ύποπτο αντικείμενο ήταν ένας ξεχασμένος σάκος

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην ΕΛΑΣ όταν εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο έξω από τα…

27 Δεκεμβρίου 2023

Lee Sun-kyun: Αυτοκτόνησε ο ηθοποιός – Είχε παίξει στην Οσκαρική ταινία «Παράσιτα»

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε σε πάρκινγκ στη Σεούλ της Νότιας Κορέας ο ηθοποιός…

27 Δεκεμβρίου 2023

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να λάβουν…

27 Δεκεμβρίου 2023

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα χρωματιστά τιμολόγια: Ειδικός εξηγεί ποιο μας συμφέρει να επιλέξουμε

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου έχουν οι καταναλωτές περιθώριο να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα…

27 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τετάρτης 27/12

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής:   NOVASPORTS PR. LEAGUE 22.15 Έβερτον-Μάντσεστερ…

27 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Στις 12:00 η ταφή του στο Κοκκινοχώρι – Οδύνη για το χαμό του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή

Στις 12 το μεσημέρι, σήμερα, θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στον μεγάλο…

27 Δεκεμβρίου 2023