Τοπικά

Αρνείται ο 31χρονος Σκοπελίτης πως ήταν ο αγοραστής της ηρωίνης

Αρνείται ο 31χρονος Σκοπελίτης που συνελήφθη το πρωί του περασμένου Σαββάτου, πως ήταν ο υποψήφιος αγοραστής της ποσότητας ηρωίνης βάρους 49,8 γραμμαρίων, που αντιστοιχούν σε 500 δόσεις περίπου του ναρκωτικού, ενώ και ο 43χρονος που συνελήφθη επίσης να την έχει πάνω του, φέρεται να δηλώνει ότι τα είχε για τον εαυτό του.
Και οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Βόλου, προκειμένου να απολογηθούν. Οι δύο συνελήφθησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε Βόλο και Σκόπελο αντίστοιχα, μετά από συνδυασμένη επιχείρηση στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας. Κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την μορφή της αγοράς από κοινού και κατοχή και μεταφορά της από τον 43χρονο συλληφθέντα. Στο μεταξύ κρατούνται.
Μετά από έλεγχο που διενήργησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, εντός του επιβατικού λιμένα, εντοπίστηκε στο λιμάνι ο 43χρονος κάτοικος Σκοπέλου, να κατέχει μια ποσότητα ηρωίνης, σε νάιλον συσκευασία, συνολικού μικτού βάρους 49,8 γραμμαρίων, που αντιστοιχεί σε περίπου 500 δόσεις, η οποία και κατασχέθηκε.

Κατά την προανάκριση που ακολούθησε, ο κάτοχος της ναρκωτικής ουσίας ανέφερε ότι το ναρκωτικό το αγόρασε και το μετέφερε για λογαριασμό τρίτου, ο οποίος διέμενε στην Σκόπελο. Ακολούθως στελέχη της Υπηρεσίας συνόδευσαν τον κρατούμενο στην Σκόπελο, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη παράδοση της ναρκωτικής ουσίας στον άνδρα που την παρήγγειλε. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των δυο φερόμενων δραστών, συναντήθηκαν σε χώρο εποπτευόμενο από στελέχη του Λιμενικού, όπου στις 15:25 προσήλθε ο 31χρονος κάτοικος Σκοπέλου, φερόμενος ως αγοραστής της ναρκωτικής ουσίας, όπου και συνελήφθη. Ακολούθησε έρευνα παρουσία του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου στον τόπο εργασίας και διαμονής του πρώτου και στην οικία του δεύτερου φερόμενου δράστη με την συνδρομή ανδρών του Λιμεναρχείου Σκιάθου, του Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου με αρνητικά αποτελέσματα. Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μετρητά συνολικής αξίας 110 ευρώ.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος συγχαίρει τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟ.ΔΙ.Ν) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου οι οποίοι με τη συνδρομή του Γραφείου Ανάκρισης. του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) Βόλου, αλλά και στελεχών του Λιμεναρχείου Σκιάθου/ Α’ Λ/Τ Σκοπέλου, που κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο άντρες και να κατάσχουν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, που ισοδυναμεί με 500 δόσεις.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού τονίζει: «Θα πρέπει να εξάρουμε τον ζήλο των συναδέλφων της ΠΟ.ΔΙ.Ν Βόλου, η οποία από τη σύστασή της λειτουργεί υποστελεχωμένη, αλλά και όλων όσοι συνέδραμαν σε μία δύσκολη επιχείρηση για την οποία απαιτήθηκε σε Βόλο και Σκόπελο η επί 48ωρου διαρκής παρουσία και δράση των στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εδώ και 2 έτη η υπηρεσία του Κ. Λ. Βόλου στερείται αστυνομικού σκύλου Κ-9 , δεδομένο που από τη μία δυσκολεύει και από τη άλλη αναδεικνύει το σημαντικό έργο που επιτελούν οι συνάδελφοι για τη πάταξη της μάστιγας των ναρκωτικών καθιερώνοντας στη συνείδησή τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το