Τοπικά

Αρκουμανέας στη Λάρισα: 21 μονάδες του ΕΟΔΥ στη Ν. Σμύρνη – Λήψη δειγμάτων και από τον γενικό πληθυσμό 

Στη Λάρισα όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος έδωσε αρκετές ειδήσεις. Όπως ενημέρωσε 1200 δείγματα ελήφθησαν χθες από τον οικισμό στη Νέα Σμύρνη, πολλά θα ληφθούν και σήμερα με σκοπό να πάρουν δείγματα σχεδόν από όλο τον πληθυσμό της περιοχής.
Επίσης, σημείωσε ότι ο θα γίνει δειγματοληψία και σε άλλες δομές στη Λάρισα αλλά και στον γενικό πληθυσμό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
“Αρχικά να ευχαριστήσω τον κ. Αγοραστό για την άψογη συνεργασία που έχουμε ως τώρα. Μιλάμε καθημερινά για τα θέματα που έχει η Λάρισα λόγω της επιδημίας. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνεχίσαμε τις εξετάσεις, κάναμε 1200 χθες και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην ημέρα για αν δούμε πως θα δράσουμε. Ο ΕΔΟΔΥ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνουμε όσα χρειάζονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όσο αφορά τις κινητές μονάδες φτάνουν περίπου 21 τον αριθμό, με μια νταλίκα στη Λάρισα θα πάνε σε διάφορες περιοχές, κατόπιν συνεννόησης που έγινε με την Περιφέρεια και την 5η ΥΠΕ. Θα βοηθήσουμε έτσι και την ιχνηλάτηση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, να έχουμε άμεση παρέμβαση όπου χρειάζεται. Θα πάρουμε πολλά δείγματα και σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε δείγματα σχεδόν από ολόκληρο τον πληθυσμό της περιοχής, όσο μπορούμε, για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Οι δειγματοληψία θα γίνει και σε άλλες ευπαθείς ομάδες στην Λάρισα δομές, κλπ, και σε γενικό πληθυσμό. Επίσης οι κινητές μονάδες θα μείνουν για μήνες στη Λάρισα”.

Με την σειρά του ο κ. Αγοραστός, τόνισε πως θα ξεκινήσει σύντομα δειγματοληψία σε ιδρύματα στη Λάρισα όπως στο γηροκομείο, στον “Αριστέα” και σε άλλα.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το