Αθλητισμός

Αρκετά θέματα «καίνε» την ΠΑΕ Βόλος όπως και το σύνολο των ομάδων τη Σούπερ Λιγκ λόγω κορωνοϊού

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έχει κατεβάσει ρολά μέχρι νεωτέρας και τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, μεταξύ αυτών και την ΠΑΕ Βόλος, απασχολούν αρκετά θέματα, τα οποία «καίνε» και τη διοργανώτρια αρχή και έχουν μπει ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων.
Η κυβέρνηση, ως γνωστόν, απαγόρευσε τις προπονήσεις για τις ομάδες μέχρι τις 27 Μαρτίου, καθώς έχουν κλείσει όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμη και τα ιδιωτικά προπονητικά κέντρα, όσες ομάδες διαθέτουν
Με απλά λόγια, προπονήσεις στοπ τουλάχιστον για ακόμη 10 μέρες δηλαδή, αν και όλα δείχνουν ότι η απόφαση αυτή θα παραταθεί.

Η απόφαση της Λίγκας λέει για αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι νεωτέρας. Ακόμη και να αρχίσουν οι προπονήσεις στις 27/3 (σενάριο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες), θα χρειαστεί ένα μικρό διάστημα προπονήσεων για να γίνει η σέντρα μέσα στον Απρίλιο. Όλα δείχνουν όμως, ότι μιλάμε για «λουκέτο» σίγουρα πέντε εβδομάδων, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή του Πάσχα 18/4 δηλαδή και βλέπουμε. Καλώς εχόντων των πραγμάτων με τον κορωνοϊο, η σέντρα στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ θα γίνει αρχές Μαϊου και το φινάλε των αγώνων κατάταξης μέσα στον Ιούνιο. Το θετικό είναι ότι μετά την αναβολή του Euro υπάρχουν ημερομηνίες αλλιώς τώρα θα μιλάγαμε για οριστικό λουκέτο.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τις ομάδες είναι οι δόσεις συμβολαίων. Το θέμα το έθεσε ο Αλέξης Κούγιας στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ της προηγούμενης Παρασκευής. Τι θα γίνει δηλαδή, με τις δόσεις των συμβολαίων που τρέχουν και πρέπει να πληρωθούν. Θα καταβληθούν, θα γίνει παύση πληρωμών ή θα βρεθεί μια μέση λύση; Απόφαση δεν πάρθηκε. Γίνονται συζητήσεις και με τις υπόλοιπες Λίγκες αφού το θέμα δεν είναι μόνο ελληνικό, όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν ανασταλεί.

Στη Σούπερ Λίγκα περιμένουν την επιβεβαίωση ότι οι ασφαλιστικές εισφορές όπως και οι φορολογικές υποχρεώσεις θα ανασταλούν για ένα διάστημα (3 μήνες;) με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων που έχουν κατεβάσει ρολά, λόγω των αποφάσεων που πάρθηκαν για τον κορωνοϊό.
Η ΕΠΟ έδωσε παράταση μέχρι τις 30/4 αντί για τα τέλη Μαρτίου για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, για να καταθέσουν τους φακέλους τους, όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, την άδεια δηλαδή που δίνουν τα ανεξάρτητα όργανα αδειοδότησης της ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ την επόμενη περίοδο. Παράταση για το ίδιο διάστημα, μέχρι τις 30/4 δηλαδή, έδωσε και η ΟΥΕΦΑ για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη τη νέα περίοδο (και ας υπάρχει ένας αστερίσκος για το τελευταίο ελληνικό εισιτήριο) προκειμένου να διευθετήσουν τις οφειλές τους. Το σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί από όλες τις χώρες και τις Ομοσπονδίες και έγινε δεκτό.
Όλα τα παραπάνω, όπως είναι φυσικό, απασχολούν και τη διοίκηση της ΠΑΕ Βόλος, καθώς όπως έχουμε τονίσει και οι «κυανέρυθροι» είναι λογικό να αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα, όπως όλες οι ΠΑΕ, απόρροια του κορωνοϊού, που έχει παραλύσει κάθε ποδοσφαιρική και αθλητική δραστηριότητα, γενικότερα και στην Ελλάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το