Αθλητισμός

Αρκετά ανοικτά θέματα θα απασχολήσουν τη νέα ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο στα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου και η υπό σύσταση ΠΑΕ αποκτήσει ιδιοκτήτη, τότε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την ομάδα θα μπουν σε τροχιά επίλυσης. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προπονητής, ρόστερ, προετοιμασία και γηπεδικό είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους «ερυθρόλευκους».

Η πενταμελής επιτροπή που ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση και η οποία αποτελείται από τους Αλέξανδρο Μεταφτσή, Πολυχρόνη Ζάχο, Απόστολο Έξαρχο, Νίκο Φουντούλη, Δημήτρη Πέγιο έχει ήδη αρχίσει να «τρέχει» τις διαδικασίες για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937. Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα (λογικά την προσεχή Τετάρτη ή την Πέμπτη) θα ανοιχτεί και ο λογαριασμός σε τράπεζα για την κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου.
Το πλειοψηφικό πακέτο αναμένεται να πάει σε χέρια επιχειρηματία που δραστηριοποιείται εκτός Βόλου και έχει συνεργασία με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο. Εξάλλου, στον Ολυμπιακό δεν είναι αγνώμονες. Γνωρίζουν ότι η συμβολή του κ. Τσιμπανάκου στο να επανέλθει η ομάδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας είναι μεγάλη και γι’ αυτό θεωρούν ότι πρέπει να δώσει το «παρών» και στην επόμενη ημέρα.

Από εκεί και πέρα, ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει αρκετή δουλειά μαζί με τους συνεργάτες του. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα το προπονητή. Θα μείνει ο Περικλής Αμανατίδης, που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη Φούτμπολ Λιγκ ή όχι. Σίγουρα θα γίνει μία συζήτηση μαζί του. Αυτή περιμένει και ο Μακεδόνας τεχνικός, στον οποίο έχουν γίνει προτάσεις και από άλλες ομάδες, όπως ο Α.Ο. Τρίκαλα, αλλά ακόμη δεν τους έχει απαντήσει.
Εφόσον ο κ. Αμανατίδης μείνει στην ομάδα, τότε λογικά θα παραμείνουν και οι περισσότεροι παίκτες από το περσινό ρόστερ. Βέβαια, ακόμη και αν αλλάξει ο προπονητής, αυτό δεν σημαίνει πως θα… ξηλωθεί η περσινή ομάδα. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσει ο βασικός κορμός και να δημιουργηθεί νέα ομάδα από μηδενική βάση.

Φυσικά θα υπάρχουν και προσθήκες που πρέπει να είναι ποιοτικές, αφού ο Ολυμπιακός οφείλει να πρωταγωνιστεί σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν παίζει. Ωστόσο, οι μεταγραφές θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τον προπονητή και με τον τεχνικό διευθυντή. Στον Ολυμπιακό είναι σίγουρο ότι θα κοιτάξουν τόσο την ελληνική αγορά, όσο και αυτή του εξωτερικού.
Τέλος, η διοίκηση που θα αναλάβει την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ θα έχει να ασχοληθεί με την έδρα της ομάδας τη νέα χρονιά, μια και τα δεδομένα αλλάζουν μετά τη συμφωνία του ΝΠΣ Βόλος με τα Τουριστικά Ακίνητα. Επίσης, θα πρέπει (σε συνεργασία με τον προπονητή) να βρεθεί το κατάλληλο αθλητικό κέντρο για την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας. Μάλιστα το βασικό στάδιο δεν αποκλείεται να γίνει και στο εξωτερικό, μια και σύμφωνα με πληροφορίες «παίζει» αυτό το ενδεχόμενο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το