Κόσμος

Αριθμοί-σοκ: Στους 347 οι νεκροί του φονικού σεισμού στην Ινδονησία

Ο αριθμός των νεκρών από τον φοβερό σεισμό της Ινδονησίας βρισκόταν στους 130, μέχρι τη νεότερη ενημέρωση από τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο απελπιστικά. Ο αριθμός των θανάτων από τον καταστροφικό σεισμό της Κυριακής στο ινδονησιακό νησί Lombok αυξήθηκε σε 347, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara. Η πλειοψηφία των ανθρώπων πέθανε στο Kayangan, στη βόρεια πλευρά του νησιού, ανέφερε το Antara. Άλλοι 1.447 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 165.003 εκτοπίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 6,9 Ρίχτερ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Γραφείου Διαχείρισης Καταστροφών, Sutopo Purwo Nugroho στο πρακτορείο ειδήσεων νωρίτερα.

Περίπου 200.000 άνθρωποι ζουν στη βόρεια Lombok, μια ορεινή περιοχή, σύμφωνα με την απογραφή του 2010. Την Τρίτη, η κυβέρνηση εκτίμησε ότι 20.000 άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια, με περίπου το 80% των καταλυμάτων να έχουν καταστραφεί, καθώς τα συνεργεία βοήθειας προσέγγισαν εκείνους που επλήγησαν από την καταστροφή. “Ανησυχούμε ότι τα οχήματα δεν μπορούν να περάσουν από τα συντρίμμια και ότι συμβαίνουν και κατολισθήσεις”, δήλωσε στο CNN, ο Χουσί Χούσνι, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, στην Τζακάρτα.

“Πολλοί άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και πολλοί έχουν μεταναστεύσει στις λοφώδεις και ορεινές περιοχές λόγω φόβου για τσουνάμι”. Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών δήλωσε την Τρίτη ότι όλοι οι 2.000 τουρίστες στα νησιά Gili είχαν πλέον απομακρυνθεί. Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης έδωσε μάχη για να απομακρύνει τουρίστες από τα τρία μικρά νησιά, γνωστά για τις λευκές αμμώδεις παραλίες τους και τα καθαρά νερά, τα οποία βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού στο Lombok. Για τους κατοίκους του Lombok και τα γύρω νησιά, πολλοί είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται, με την κατάρρευση των στέγων και των τοίχων να προκαλούν την πλειονότητα των θυμάτων από τον σεισμό.

Ο Gusti Lanang Wisnuwandana, υπάλληλος του γραφείου αναζήτησης και ανακούφισης Mataram, δήλωσε στον Antara ότι οι ιατρικοί και σωστικοί εργάτες προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τους επιζώντες που φοβούνται να είναι εσωτερικοί μετά τον σεισμό. “Είναι ακόμα τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν στο κτίριο κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ή αφού έχουν υποβληθεί σε μια επιχείρηση. οι εργασίες διάσωσης ήταν ακόμα σε εξέλιξη. “Σήμερα καταφέραμε να βρούμε ένα νεκρό θύμα που θάφτηκε κάτω από τα ερείπια ενός κτηρίου στο χωριό Σιγάρ Πεντζαλίν.”

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το