Θ Plus

Αρίθα Φράνκλιν: Γιατί επέμενε να πληρώνεται πάντα σε μετρητά

Η Αρίθα Φράνκλιν επέμενε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της να πληρώνεται σε μετρητά για τις εμφανίσεις της και μάλιστα απαιτούσε να πληρωθεί πριν καν βγει στη σκηνή.
Σύμφωνα με το περιοδικό Money, είναι μια συνήθεια που της έμεινε από τα πρώτα βήματα στην καριέρα της την δεκαετία του 1960, όταν φοβόταν πως οι διοργανωτές των συναυλιών δε θα τηρούσαν τη δέσμευση τους για την αμοιβή της.

Όπως αποκάλυψε ο φίλος της Αρίθα Φράνκλιν, Τάβις Σμάιλι, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Yorker, η απαίτηση της για μετρητά «προερχόταν από τις πρώτες της εμπειρίες στην μουσική βιομηχανία στις αρχές των ’60s, όταν πολλές φορές οι μαύροι τραγουδιστές έπεφταν θύματα απάτης όσον αφορά τις αμοιβές τους.
Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του New Yorker, Nτέιβιντ Ρέμνικ, ο οποίος είχε βρεθεί στο καμαρίνι της Φράνκλιν σε συναυλίες, πολλές φορές μπορούσες να δεις «στοίβες από μετρητά δίπλα στη βούρτσα για τα μαλλιά της και τον καθρέφτη της», προσθέτοντας ταυτόχρονα πως ο κανόνας της Φράνκλιν για να τραγουδήσει σε μια συναυλία ήταν «να πληρωθεί επιτόπου ή να μην τραγουδήσει καθόλου».

φωτο reuters
Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το