Τοπικά

Αριστούχος της Θεωρητικής από το 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας με όνειρα για τη Νομική

Από το Γυμνάσιο ακόμη το όνειρό της, ήταν να εισαχθεί στη Νομική Σχολή, έναν στόχο που με το συστηματικό και μεθοδικό διάβασμα και τη συνεχή προσπάθεια, η υποψήφια του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Κυριακή Λουμπάκη επιτυγχάνει συγκεντρώνοντας 18.282 μόρια.
Η αριστούχος της θεωρητικής κατεύθυνσης είχε εξαιρετικές επιδόσεις σε μια χρονιά που τα θέματα ήταν δύσκολα και πολλοί υποψήφιοι δεν μπόρεσαν να έχουν τις επιδόσεις που ήλπιζαν.

«Τα αρχαία είναι το αγαπημένο μου μάθημα. Διδάσκεται στο εξωτερικό και θα πρέπει να τα δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση» τόνισε η αριστούχος του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας.
Ποια είναι όμως τα μυστικά της επιτυχίας για να συγκεντρώσει ένας υποψήφιος τόσο υψηλή βαθμολογία; «Το συστηματικό και μεθοδικό διάβασμα, η αφοσίωση στον στόχο, αλλά και οι θυσίες» απαντά η Κυριακή η οποία έγραψε βαθμολογία 20 στα Λατινικά, 18,4 στην Ιστορία, 17,8 στα Αρχαία Ελληνικά και 17,2 στην Έκθεση όντας μεταξύ των ελάχιστων υποψηφίων με την υψηλότερη βαθμολογία από τη θεωρητική κατεύθυνση στον Νομό Μαγνησίας.
Σχολιάζοντας τα φετινά θέματα στα μαθήματα της θεωρητικής, επισήμανε πως τα θέματα στην Ιστορία ήταν δύσκολα, στην Έκθεση βατά και αναμενόμενα, αλλά έκρυβαν παγίδες, ενώ στα αρχαία δεν ήταν τόσο τα δύσκολα ζητήματα, όσο ίσως ότι η βαθμολόγηση σε κάποια ζητούμενα ήταν αυστηρή.

Στόχος της είναι η εισαγωγή στη Νομική που με βάση τα μόρια που έχει συγκεντρώσει, επιτυγχάνει. «Μου αρέσει η Νομική ως επιστήμη, πιστεύω ότι ταιριάζει με την προσωπικότητά μου, και θα ήθελα να ασχοληθώ με τον δικαστικό κλάδο» υπογράμμισε η Κυριακή Λουμπάκη προσθέτοντας πως η νομική διευρύνει τους ορίζοντες ενός ανθρώπου.
Ερωτηθείσα, πώς αξιολογούν οι σημερινοί έφηβοι την πρόκληση της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο, η αριστούχος απάντησε πως το πανεπιστήμιο συνεχίζει να αποτελεί για τους νέους ένα σημαντικό στόχο, καθώς θεωρούν πως το πτυχίο μπορεί να βοηθήσει στην ανεύρεση εργασίας.
Έχοντας ολοκληρώσει την πορεία της στο σχολείο που είναι η εικόνα που έχει διαμορφώσει; Η αριστούχος επισημαίνει πως το σύγχρονο σχολείο είναι απαιτητικό και παίζει ρόλο η επιθυμία και η προσωπικότητα του μαθητή για να πετύχει τα όνειρά του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το