Τοπικά

Αριστούχοι οι δύο στους δέκα μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στη Μαγνησία

Πάνω από 2.500 αριστεία προόδου, γύρω στο 20% του συνόλου των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, δόθηκαν χθες σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για πρώτη φορά χορηγήθηκαν και έπαινοι βελτίωσης επίδοσης μαθητών.
Το αριστείο χορηγείται σε μαθητή που έχει βαθμολογία άνω του 18. Επίσης, στον μαθητή με την υψηλότερη επίδοση από κάθε τμήμα χορηγήθηκε βραβείο.
Πιο συγκεκριμένα αριστεία προόδου χορηγήθηκαν Παρασκευή από τους διευθυντές Σχολείων στους αριστούχους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ στους μαθητές οι οποίοι έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση της επίδοσής τους, απονεμήθηκε, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Έπαινος Προσωπικής Βελτίωσης».

Η χορήγηση των αριστείων, των βραβείων και των επαίνων έγινε χθες με αφορμή την επετειακή εκδήλωση.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας χορηγήθηκαν 3.500 έντυπα αριστείων, αλλά εκτιμάται πως τελικά θα δοθούν τα 2.500 σε ισάριθμους αριστούχους. Επίσης δόθηκαν και 800 βραβεία.
Στους/στις μαθητές/τριες που επιτυγχάνουν βαθμό ετήσιας προόδου «άριστα» απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Αριστείο Προόδου».
Στους/στις μαθητές/τριες κάθε τμήματος που επιτυγχάνουν τον μεγαλύτερο βαθμό ετήσιας προόδου και διαγωγή «εξαιρετική» απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Βραβείο Προόδου». Σε περίπτωση ισοβαθμίας το «Βραβείο Προόδου» απονέμεται σε όλους/ες τους μαθητές/τριες που ισοβάθμισαν.
Στους/στις μαθητές/τριες οι οποίοι/ες έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση της επίδοσής τους, απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Έπαινος Προσωπικής Βελτίωσης».

Στους/στις μαθητές/τριες που διακρίνονται για ιδιαίτερες πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και για πράξεις που εκφράζουν πνεύμα ανιδιοτελούς φιλαλληλίας απονέμεται ειδικός έπαινος.
Στο μεταξύ, εστάλη χθες από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει ενημέρωση των μαθητών και των γονέων για να συγκροτηθούν τα τμήματα, ενώ θα ακολουθήσει η υποβολή των αιτήσεων από τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.
Επομένως εκτιμάται ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα τέλη Νοεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το