Τοπικά

Aριστούχος μεταπτυχιακός φοιτητής o πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Γ.Δανηλόπουλος …σε ηλικία 64 ετών

Πιστός στο δόγμα της διά βίου εκπαίδευσης ο 64χρονος πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δανηλόπουλος έλαβε χθες το μεταπτυχιακό του διαβάζοντας μάλιστα τον όρκο μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών που αποφοίτησαν από το Τμήμα Χωροταξίας.
Η επίδοσή του πολύ υψηλή, καθώς συγκέντρωσε 9,54 βαθμολογία, ολοκληρώνοντας στον προβλεπόμενο χρόνο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη χωροταξία και πολεοδομία.
Ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου την περίοδο 2008-2010 και με χρόνια ενεργοποίηση στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του συνδικαλισμού έχει εφαρμόσει στην πράξη την άποψη ότι ο άνθρωπος πρέπει να μορφώνεται και να εξελίσσεται διαρκώς και ασχέτως ηλικίας.
Και μπορεί τώρα που εκπόνησε το μεταπτυχιακό του να ήταν συνταξιούχος, οπότε διέθετε κάποιο χρόνο περισσότερο, ωστόσο την περίοδο που έκανε προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χωροταξίας εργαζόταν, ήταν αντιδήμαρχος, ενώ ασχολούνταν και με τον συνδικαλισμό. Εντούτοις κατάφερε και έλαβε το πτυχίο του σε λιγότερο από πέντε χρόνια, έχοντας περάσει το 2004 με κατατακτήριες εξετάσεις.

danilopoulos2
Και βέβαια το γονίδιο του μηχανικού κληρονόμησαν και τα δύο του παιδιά, η κόρη του που εργάζεται ως αρχιτέκτονας μηχανικός και ο γιος του που είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός.
Ο κ. Δανηλόπουλος διάβασε τον όρκο στη χθεσινή ορκωμοσία των αποφοίτων των πέντε μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τμήματος Χωροταξίας, αφού συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, ακόμη ένα στοιχείο της συστηματικής μελέτης και προσπάθειας.
Και αν για πολλούς νέους η απόκτηση σήμερα ενός μεταπτυχιακού τίτλου, συνεπάγεται ακόμη ένα πνευματικό εφόδιο για τη διεκδίκηση μιας θέσης στη δύσκολη αγορά εργασίας, για τον συμπολίτη μας κ. Δανηλόπουλο η εκπόνηση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, αποτελούσε μια ακόμη εμβάθυνση στη γνώση. «Για μένα έχει ιδιαίτερη αξία η απόκτηση γνώσης, η μεγαλύτερη εμβάθυνση στην επιστήμη μου και αυτό είναι το κίνητρο» ανέφερε και πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού παρακολουθούσε ανελλιπώς τα μαθήματα χωρίς να χάσει ούτε μια ώρα διδασκαλίας και εκπονούσε με μεράκι τις εργασίες που ανέθεταν οι καθηγητές. Παράλληλα η επικοινωνία του και η συνεργασία του με τους νέους ως επί το πλείστον φοιτητές ήταν πολύ καλή.
Τη μεταπτυχιακή του εργασία την έγραψε το καλοκαίρι και το θέμα ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο, αφού σχετιζόταν με την αντισεισμική προστασία στον Βόλο.
Στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας είχε δίπλα του την οικογένειά του και φίλους που τον συνεχάρησαν για όσα έχει καταφέρει στο δύσκολο όσο και ανεξάντλητο τομέα της γνώσης και της επιστήμης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το