Τοπικά

Αριστοφάνης Σμπάρδος: «Το όραμά μου για μια νέα εποχή στην πόλη του Βόλου»

Ο κ. Αριστοφάνης Σμπάρδος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Ιωνίας με τη Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο», σε συνέντευξή του αναφέρεται στη συμμετοχή του στα «κοινά», το όραμά του και ποια είναι η δέσμευσή του αν εκλεγεί, ενώ δεν παραλείπει να «συστηθεί» στον κόσμο.

Ποιος είμαι;
Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βόλου στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Ιωνίας, με τη Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» και υποψήφιο δήμαρχο Βόλου τον Ιάσονα Αποστολάκη. Είμαι 47 ετών, ζω και εργάζομαι στην πόλη του Βόλου.

Επάγγελμα:
Είμαι ιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, επιμελητής στο Π.Ε.Δ.Υ. από το 2015 και εργάζομαι ως οικογενειακός ιατρός στην Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) Νέας Ιωνίας Βόλου από τον Ιανουάριο του 2018, όπου κατέχω τη θέση του υπεύθυνου Συντονισμού Λειτουργίας της Δομής. Από το 2015, επίσης, εφημερεύω ενεργά στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Οικογενειακή κατάσταση:
Είμαι παντρεμένος με τη Ζωή Θέου, οικογενειακό ιατρό, υπεύθυνη Συντονισμού Λειτουργίας της Τ.ΟΜ.Υ. Ιωλκού Βόλου. Έχω 2 αγοράκια, 8 και 10 ετών.
Σπουδές – Μετεκπαιδεύσεις.
Τελείωσα την ειδικότητά μου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Έχω μετεκπαιδευτεί στη «Διαχείριση Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη» στη Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδας και στην «Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική» στο Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης.
Επίσης, κατέχω πιστοποιήσεις στην «Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, στην «Αντιμετώπιση Τραυματία Αθλητή» και στην «Επείγουσα Διαλογή σε Μαζικά Ατυχήματα Χώρων Άθλησης» από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων.
Μεταπτυχιακές σπουδές.
Την περίοδο που διανύουμε, φοιτώ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Θεσσαλίας (Joint Degree) σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, ώστε να αποκτήσω τον τίτλο Μεταπτυχιακού Εξειδίκευσης στη «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων».

Γλώσσες:
Ομιλώ 3 γλώσσες: Αγγλικά, Σέρβο-Κροατικά και Νορβηγικά.
Συμμετοχή στα «κοινά».
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω ως υποψήφιος σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την περίοδο της ειδίκευσής μου στη Χαλκιδική, επιτέλεσα πρόεδρος του «Σωματείου Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής», γενικός γραμματέας της «Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής», καθώς και μέλος του «Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής».

Το όραμά μου:
Να μπορέσω, ως εκλεγμένος πια δημοτικός σύμβουλος, να δώσω τον αγώνα μου με τον συνδυασμό «Μαζί για τον Βόλο» του Ιάσονα Αποστολάκη και να προσφέρω στους συμπολίτες μου τις αρχές που πρεσβεύουν μια νέα εποχή για την πόλη μας. Μια πόλη που ονειρευόμαστε, με αισιοδοξία και όραμα για το αύριο.
Χωρίς διακρίσεις, ισότιμα, με υπευθυνότητα και ανθρωπιά, ώστε να επανέλθει η αξιοκρατία στην πόλη μας. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι πολίτης ενεργός με όραμα, ελπίδα, πάθος και διάθεση να δουλέψω για το καλό της πόλης μας.

Ποια είναι η δημόσια δέσμευσή μου, αν εκλεγώ:
Συστρατεύομαι με τον Ιάσονα Αποστολάκη αναλαμβάνοντας μια δέσμευση. Να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για μια πόλη που θα φτιάξουμε όλοι μαζί και θα έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών της. Μια πόλη με ευρωπαϊκό χαρακτήρα, δημοκρατική και προοδευτική. Μια πόλη όπου η βία και ο φασισμός δεν θα έχουν θέση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το