ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύλληψη ενός Βούλγαρου για χασίς

Τοπικά

Τετ α τετ Τσίπρα-Καμμένου σήμερα

Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή η Φρόσω Δάλλα

Τοπικά

Σήμερα καλωσορίζουμε την άνοιξη

Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Ελλάδα

Ελλάδα

Αριστερή Πλατφόρμα: Η Γερμανική ΕΕ τορπίλισε το Eurogroup

λαφαζάνης

Στην Γερμανία επιρρίπτει η Αριστερή Πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη την ευθύνη για το «ναυάγιο» στο Eurogroup της Δευτέρας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Γερμανική ΕΕ τορπίλισε το Eurogroup», επιμένοντας στην Ελληνική υποταγή.

Τo Βερολίνο «ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε «γη και ύδωρ» από τον ελληνικό λαό» και αξίωσε για άλλη μία φορά τη συνέχιση του μνημονιακού προγράμματος και την παράταση της νεοαποικιακής κηδεμονίας της χώρας.

Στο σχέδιο ανακοίνωσης του Eurogroup το οποίο απορρίφθηκε εμφανίζονταν «οι ελληνικές αρχές να εκφράζουν την πρόθεσή τους να ζητήσουν εξάμηνη τεχνική επέκταση του ισχύοντος προγράμματος ως ενδιάμεσο βήμα». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η ρύθμιση αυτή θα αποτελούσε χρονική γέφυρα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup προκειμένου να εργαστούν επί διευθετήσεων που θα ακολουθούσαν. Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο σε αυτή τη νέα διευθέτηση. Το Eurogroup εμφανίζεται με θετική διάθεση έναντι παρόμοιας αίτησης από τις ελληνικές αρχές».

Στο ίδιο κείμενο που απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την ελληνική πλευρά, τίθονταν ως προτεραιότητες για συντονισμένη δράση νέο χτύπημα των εργασιακών και ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Οπως υπογραμμιζόταν χαρακτηριστικά: «οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ολοκληρώσουν επιτυχώς το τρέχον μνημονιακό πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, πρόθεσή μας είναι να κάνουμε χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας στο πλαίσιο του ισχύοντος προγράμματος. Οι ελληνικές αρχές παρείχαν δέσμευση να απόσχουν από μονομερείς δράσεις και να εργαστούν σε στενό συντονισμό με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους κυρίως στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας του χρηματοπιστωτικού τομέα και των συντάξεων».

Οσον αφορά τέλος τα όσα υποστήριξαν οι Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πιερ Μοσκοβισί μετά τη διακοπή της συνεδρίασης ότι η Ελλάδα έχει μια εβδομάδα περιθώριο για να ζητήσει παράταση του ισχύοντος προγράμματος η Αριστερή Πτέρυγα κάνει λόγο για «προκλητικό τελεσίγραφο έως τη νέα συνεδρίαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το