Τοπικά

Αριστερή παρέμβαση: Κοροϊδεύουν την κοινωνία του Βόλου για τους αέριους ρύπους και την καύση RDF και SRF

«Την κορύφωση της συντονισμένης και απεγνωσμένης προσπάθειας να νομιμοποιηθεί κοινωνικά και να καθαγιαστεί το έγκλημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ ζούμε το τελευταίο διάστημα στο Βόλο». Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία, σχολιάζοντας την παρουσίαση αποτελεσμάτων από τη δημοτική αρχή Βόλου για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην περιοχή.

Όπως μεταξύ άλλων επισημαίνεται στην ανακοίνωση:
Τα “προφανώς καθησυχαστικά” αποτελέσματα για τους πολίτες του Βόλου που παρουσίασε η εταιρία ENVIROMETRICS, βρίθουν από σημεία “ανεξαρτησίας” και “επιστημονικότητας”. Η ENVIROMETRICS αποτελεί συνεργαζόμενη εταιρία τόσο με τη Lafarge όσο και με την ΤΙΤΑΝ, δηλαδή τους μεγιστάνες της τσιμεντοβιομηχανίας που ταυτίζουν την αύξηση της κερδοφορίας τους με τη δυνατότητά τους να εξασφαλίζουν φτηνό καύσιμο (δηλαδή σκουπίδια) και φτηνό εργατικό δυναμικό (δηλαδή εργολαβικούς εργαζόμενους).
Όλο το προηγούμενο διάστημα με ανάλογα τεχνάσματα και υποτιμώντας και τσαλακώνοντας τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας, μια σειρά τοπικών παραγόντων με πρωτοστάτες την περιφερειακή αρχή της Θεσσαλίας επιχείρησαν να στρώσουν το έδαφος για την απενοχοποίηση τόσο της καύσης σκουπιδιών όσο και της ίδιας της ΑΓΕΤ.
Όλα δείχνουν πως καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία του σχεδίου για την αναβάθμιση της καύσης σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ (στις 17 Οκτωβρίου εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου στο οποίο περιλαμβάνεται η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF), οι εκφραστές της αστικής πολιτικής, από την κυβέρνηση μέχρι τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, δημιουργούν ένα αργές μέτωπο υπεράσπισης και ολοκλήρωσης των κατευθύνσεων των μονοπωλιακών ομίλων. Χαρακτηριστικές εξάλλου είναι οι δηλώσεις του δημάρχου Βόλου στις 26 Οκτώβρη που “αποκαθιστά” και επίσημα τις σχέσεις του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας προκειμένου χέρι χέρι να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο συμπέρασμα πως οι μάχες που έδωσε το προηγούμενο διάστημα η κοινωνική πλειοψηφία στο Βόλο θα κλιμακωθούν. Η θετική παρακαταθήκη του μαζικού συλλαλητηρίου του περασμένου Μάη δείχνει πως το πεδίο για τη διεκδίκηση μιας πόλης που δε θα ζει μέσα σε ένα αόρατο πέπλο θανάτου είναι ο δρόμος και η ευθεία σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την κυβερνητική πολιτική και το τοπικά της στηρίγματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το