Αθλητισμός

«Αργυρός» ο Βολιώτης Μάριος Στεφάνου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε ενόπλων δυνάμεων

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Μάριος Στεφάνου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των ενόπλων δυνάμεων που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο στο πάρκο Γουδί της Αθήνας.

Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες απο όλα τα σώματα ασφαλείας του Στρατού Ξηράς, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Αεροπορίας και της Πυροσβεστικής. Ο Μάριος Στεφάνου αγωνίστηκε για τον Στρατό Ξηράς και ήταν ο μοναδικός από όλη την Θεσσαλία.
Αναλυτικότερα, ο αξιόλογος αθλητής του συλλόγου Kyokushinkai Karate Βόλου (Παγασών 119) όπου είναι και το Honbu (Αρχηγείο του Kyokushinkai της χώρας μας), αγωνίστηκε για το σώμα των ειδικών δυνάμεων των πεζοναυτών όπου υπηρετεί την θητεία του ως έφεδρος υπαξιωματικός.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μάριος Στεφάνου τα τελευταία 5 χρόνια προπονείται και αγωνίζεται μόνο στους Νοκ-Ντάουν αγώνες πλήρους επαφής του δυναμικού Kyokushinkai Karate. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των ενόπλων δυνάμεων οι αγώνες ήταν του σπορ καράτε, με κοντρόλ επαφής. Ο Στεφάνου αγωνίστηκε στην κατηγορία Open +84 κιλών και παρότι είχε δύσκολη κλήρωση αφού και οι τρείς αντίπαλοι που αγωνίστηκε ήταν του σώματος της Αστυνομίας, όπου οι περισσότεροι είναι πρωταθλητές Ευρώπης, κατόρθωσε να νικήσει τους δύο και με σκορ μάλιστα 8-0 προ της λήξης των 3 λεπτών του αγώνα και να περάσει στον τελικό όπου έχασε απο τον πρωταθλητή του σπορ καράτε Κουλουκουριώτη Κων/νο και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο της κατηγορίας του.
Πρώτο Σώμα σε μετάλλια αναδείχθηκε η Αστυνομία, δεύτερο ο Στρατός Ξηράς, τρίτο το Λιμενικό, τέταρτο η Αεροπορία και πέμπτο η Πυροσβεστική. Το πρωτάθλημα τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε Χρήστος Μπουλούμπασης. Τον Μάριο Στεφάνου για την επιτυχία του συγχάρηκαν τόσο ο υπεύθυνος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς όσο και τα μέλη του βολιώτικου συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το