Αθλητισμός

Αργυρό μετάλλιο η Πλατανιώτη στο Ευρωπαϊκό καλλιτεχνικής κολύμβησης

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης που γίνεται στην Βουδαπέστη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης συγκέντρωσε 89.2897 βαθμούς έναντι 91.8445 της Φιέντεβα από την Ουκρανία.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας που πρωταγωνιστεί στη διεθνή σκηνή τα τελευταία χρόνια και το έκτο της χώρας στην κορυφαία συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στο μεταξύ, η Βολιώτισσα Αλεξανδρή, η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας, κατέκτησε την 4η θέση με 87.0872. Στο αγώνισμα πήραν μέρος αθλήτριες από 15 χώρες.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη αγωνίζεται σήμερα Τετάρτη στον τελικό του ελεύθερου σόλο και διεκδικεί ένα ακόμη μετάλλιο. Η Ευαγγελία ήταν 3η στα προκριματικά του αγωνίσματος που έγιναν την Δευτέρα.

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, συνεχάρη με δήλωσή του την πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στην Βουδαπέστη στον τελικό του τεχνικού σόλο. Η δήλωση του Προέδρου: «Εκ μέρους όλου του Δ.Σ. της ΚΟΕ θέλω να συγχαρώ την Ευαγγελία και τις προπονήτριες της για το πρώτο μετάλλιο που χάρισε στην πατρίδα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Τα καλύτερα έρχονται».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το