Τοπικά

Αργύρης Κοπάνας: ” Ένα εκ. ευρώ για τσιμεντοστρώσεις χωμάτινων δρόμων στις δημοτικές ενότητες”

Όπως ανακοινώθηκε από τον αντιδήμαρχο Περιφερειακών Ενοτήτων Αργύρη Κοπάνα  “Μια μεγάλη παρέμβαση στις δημοτικές ενότητες ετοιμάζεται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου σε υφιστάμενους χωμάτινους και με εκτεταμένες φθορές δρόμους. Από τη θέση “Στούπι” της Ν. Αγχιάλου, όπου βρέθηκε ο κ. Κοπάνας μαζί με την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Βάσω Παρασκευοπούλου, ανάφερε τα εξής: ” Στόχος της δημοτικής αρχής του Αχιλλέα Μπέου είναι σταδιακά να απαλλαγούν οι δημοτικές μας ενότητες από τον “βραχνά” των χωμάτινων δρόμων. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Θ. Θεοδώρου, έτσι ώστε να αλλάξουμε την εικόνα και να διαμορφώσουμε μια νέα πραγματικότητα σε όλες τις ενότητες. Με αυτόν τον τρόπο η καθημερινότητα των συνδημοτών μας αναβαθμίζεται και βελτιώνεται. Οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι θα αποκτήσουν ομαλή πρόσβαση σε καλλιέργειες και μονάδες, θα μεταφέρουν ευκολότερα και ασφαλέστερα τα προϊόντα τους. Οι δημότες μας θα διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους από και προς τις οικίες και τις εκμεταλλεύσεις τους, ενώ θα επιτύχουμε τη σύνδεση μεταξύ χωριών και περιοχών της περιφέρειας του Δήμου μας”.

Ο κ. Κοπάνας συνέχισε λέγοντας: “οι τεχνικές υπηρεσίες εκπόνησαν μελέτη, η οποία εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην δημοπράτηση του έργου με προυπολογισμό 1.000.000 ευρώ.
Το έργο αφορά την σκυροδέτηση οδών για την βελτίωση-αποκατάσταση της πρόσβασης σε επιλεγμένες θέσεις των δημοτικών ενοτήτων.
Η σκυροδέτηση θα έχει μέσο πλάτος 4 μέτρα και προβλέπεται η κατασκευή ρείθρων και τάφρων.
Εργασίες θα εκτελεσθούν στη Νέα Αγχίαλο (Άγιος Ραφαήλ προς Στούπι), Μακρινίτσα (Μπράνη προς Άγιο Γεράσιμο), Άγιο Βλάσιο, Άγιο Λαυρέντιο (περιοχή Χατζίνη), Δράκεια (Αγία Τριάδα), Άνω Λεχώνια, Αγριά, Άλλη Μεριά (οδός προς Κατηχώρι), Άνω Βόλος (δρόμος προς Άλλη Μεριά-Αμπελάκια), Ανακασιά, Σταγιάτες (δρόμος προς Μακρινίτσα), Άγιος Ταξιάρχης Φυτόκου, Κάπουρνα (περιφερειακός), Σέσκλο (δρόμος προς Κατήραγα-Βελανιδιά), Διμήνι (Σταυρός Παλιούρι), Μάραθος, Κριθαριά, Μικροθήβες, Αιδίνιο”
Τέλος, ο Αργύρης Κοπάνας σημείωσε οτι: “Η ακριβής θέση των εργασιών θα δοθεί με πίνακα εργασιών, και για την επιλογή των θέσεων παρέμβασης λαμβάνονται υπ’ όψιν προτάσεις των τοπικών προέδρων και συμβουλίων”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το