Τοπικά

Αργύρης Κοπάνας: “Αγώνας δρόμου για να δηλωθούν οι ζημιές των αγροτών από τον Ιανό”

Συνεργασία είχε ο αντιδήμαρχος περιφερειακών ενοτήτων του Δήμου Βόλου Αργύρης Κοπάνας, με τον υπεύθυνο, από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον Ιανό για την Π.Ε Μαγνησίας Γιάννη Τέα, στο δημαρχείο της Νέας Αγχιάλου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία δήλωσης των ζημιών, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.
Ο Αργύρης Κοπάνας δήλωσε τα εξής: «Ο Δήμος Βόλου από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του ακραίου φαινομένου «Ιανός» στάθηκε με αποτελεσματικότητα δίπλα στους συνδημότες μας στις πληγείσες περιοχές και σε όλα τα επίπεδα.
Με τις κατευθύνσεις του δημάρχου μας, Αχιλλέα Μπέου, οργανώσαμε υποδειγματικά τις υπηρεσίες μας για να ενημερώσουμε με σαφήνεια και να βοηθήσουμε τους πληγέντες σχετικά με την διαδικασία δήλωσης των ζημιών τους, ενώ με υπαλλήλους μας συνδράμαμε στο έργο των επιτροπών του Υπουργείου και της Περιφέρειας, που συγκροτήθηκαν για την καταγραφή των ζημιών και επιπλέον συστήσαμε δικές μας επιτροπές.
Όλα τα στοιχεία των πληγέντων και των ζημιών συγκεντρώθηκαν με επιμέλεια στο δημαρχείο της Νέας Αγχιάλου κατόπιν συνεχούς επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους και παροχής οδηγιών.
Τώρα βρισκόμαστε στο τέλος αυτού του σταδίου και πρωταρχικό μέλημά μας είναι όλοι οι δημότες, που επλήγησαν να ακολουθήσουν σωστά την διαδικασία δήλωσης των ζημιών τους και να αποζημιωθούν.
Συνεχώς καλούμε και ενημερώνουμε τους πληγέντες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες μέχρι και την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, που λήγει η προθεσμία.
Συγκεκριμένα, μέχρι και την Δευτέρα μπορούν να υποβληθούν δηλώσεις ζημιών στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ από τους αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τον Ιανό, πέραν της απώλειας σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, δηλαδή ζημιές, που αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις, εμπορεύματα (αποθέματα γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής κλπ), πρώτες ύλες (λιπάσματα, ζωοτροφές κλπ), αποθηκευμένα προϊόντα, μέσα παραγωγής, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης».
Τέλος, ο κ. Κοπάνας σημείωσε ότι «μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών αναμένεται να προχωρήσει η πληρωμή προκαταβολής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το