Ελλάδα

Αργολίδα: Τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες – Εκκενώνεται η Νέα Κίος, ένας αγνοούμενος (video)

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην Αργολίδα καθώς πλημμύρες «σαρώνουν» την περιοχή.
Από την έντονη βροχόπτωση, έχουν ξεχειλίσει τρία ποτάμια, Ο οικισμός Νέα Κίος εκκενώνεται ενώ υπάρχει και ένας αγνοούμενος.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι οι αναζητήσεις αστυνομίας και πυροσβεστικής για ένα άνδρα στην περιοχή της Νέας Κίου ο οποίος αγνοείται και τον αναζητούν οι συγγενείς του.
Επίσης, επιχείρηση της πυροσβεστικής σε εξέλιξη στον δρόμο από Μύλους προς Κιβέρι σε οικία όπου κινδυνεύουν άτομα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ποτάμι που περνάει στην περιοχή έχει σπάσει και τα νερά έχουν τον δρόμο εγκλωβίζοντας αυτοκίνητα στα οποία βρίσκονται άνθρωποι, ενώ τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύονται να προσεγγίσουν λόγω της ορμής των υδάτων.
ΕΛ.ΑΣ: Αποφύγετε την κυκλοφορία προς το Αργος

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία οχημάτων προς το Άργος Αργολίδας, προληπτικά, εξαιτίας μεγάλου όγκου υδάτων που υφίσταται στην περιοχή. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Έχουν φουσκώσει τα ποτάμια στην ευρύτερη περιοχή του Αργούς και όπως φαίνεται στο βίντεο παρασύρετε και ένα αυτοκίνητο. Ευχόμαστε να μην υπάρχουν σοβαρές ζημιές.Βίντεο: Mixalis Papamixail

Publiée par Forecast Weather Greece sur Samedi 29 septembre 2018

Οπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία, λόγω της πλημμύρας, ενώ ντόπιοι έχουν βγει με σκούπες στους δρόμους για να απομακρύνουν τα νερά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα για μεταφορά ατόμων από αυτοκίνητα και σπίτια σε ασφαλείς περιοχές.
Πέρα από το ποτάμι Ξεριά, έχει ξεχειλίσει και το ποτάμι στον Μαλαχιά και το ποτάμι στην Νέα Κίο, με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις.
Η πυροσβεστική κάνει έκκληση στους κατοίκους να ανέβουν σε υψηλότερα σημεία και να προστατέψουν τα μέλη των οικογενειών τους.

Ξεχείλισε και ο ποταμός στη Νέα Κίο- Εκκενώνεται ο οικισμός
Το ποτάμι Πάνιτσα ξεχείλισε στο ύψος του ΚΕΓΕ στη Νέα Κίο με τους κατοίκους να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.
Αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε εκκένωση της Νέας Κίου λόγω των πλημμυρών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ποτάμι που περνάει στην περιοχή έχει ξεχειλίσει και τα νερά έχουν βγει τον δρόμο εγκλωβίζοντας αυτοκίνητα στα οποία βρίσκονται άνθρωποι.
Τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύονται να προσεγγίσουν λόγω της ορμής των υδάτων

Περισσότερες από 100 κλήσεις λόγω πλημμύρας και στο Ξυλόκαστρο
Πλημμύρες έχουν προκληθεί στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.» Επίσης ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο.»

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.»
Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

Πηγή- Φωτογραφίες:argolikeseidiseis.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, argonafplia.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το