Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος παρενέβη έπειτα από την αποφυλάκιση υπό όρους του Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε 36 ανήλικους.

Ο κ. Ντογιάκος ζητεί από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα με το οποίο προχώρησε η αποφυλάκιση του Σειρηγάκη, για να εξετάσει εάν υπάρχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Σε καταφατική περίπτωση θα προχωρήσει σε αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Η αποφυλάκιση που προκάλεσε αντιδράσεις
Σημειώνεται πως την Δευτέρα έγινε γνωστή η αποφυλάκιση του Σειρηγάκη, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Ο προπονητής μπάσκετ καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης, που μετά την συγχώνευση τους έγιναν 220 έτη. Με τον νέο Ποινικό Κώδικα τα πραγματικά χρόνια έκτισης μειώθηκαν σε 20.

Ο Νίκος Σειραγάκης υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο της Φυλακής Τρίπολης όπου εκρατείτο, το αίτημα εξετάστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και έγινε δεκτό.

Τελικά, μετά από 12,5 χρόνια φυλάκισης αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο απαγόρευσης παρουσίας στην Κρήτη, όπου διέπραξε τα εγκλήματα και με την υποχρέωση να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί. Ακόμα απαγορεύεται να συναναστρέφεται με ανηλίκους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια τους και υποχρεούται να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα.

Να σημειωθεί, ότι πριν 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, είχε αποφυλακιστεί υπό όρους από τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείτο προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο οποίος είχε σταθεί αρωγός των θυμάτων του παιδεραστή τόσο στην πρώτη δίκη όσο και στην δεύτερη.

Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους απόλυσής του. Έτσι, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές Τρίπολης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το