Πολιτισμός

Αρχίζουν σήμερα οι μηνιαίες συναντήσεις της Λέσχης Αφήγησης Βόλου

Η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας, τμήμα της «Μαγνήτων Κιβωτού», υπό την εποπτεία του οργανωτικού γραμματέα, δρ Αλέξανδρου Καπανιάρη, από το χειμερινό εξάμηνο του 2019-20, εντάσσει ακόμη μια νέα σειρά μαθημάτων.
Η δράση αυτή της «Μαγνήτων Κιβωτού», που ξεκίνησε από το α’ εξάμηνο του 2018, άρχισε τον Σεπτέμβρη του 2018 με το ετήσιο εξ αποστάσεως πρόγραμμα με τίτλο «Πηλιορείτες Εν Αιγύπτω: Αρχειακή Εθνογραφία με την οπτική των Νέων Τεχνολογιών & του Διαδικτύου» υλοποιώντας δράσεις επιμόρφωσης και στον άξονα της τοπικής ιστορίας.

Από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Μάιο του 2019 υλοποιήθηκε το Εργαστήριο της Ιστορίας με τον τίτλο «Κάτω από το χαλί της ιστορίας: Πώς γράφεται και πώς κρίνεται ένα ιστορικό έργο».
Η δράση αυτή υλοποιήθηκε με την επιστημονική συνδρομή του αναπληρωτή καθηγητή Νεοελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αντώνη Σμυρναίου και του επίκουρου καθηγητή Φυσικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλη Κόλλια.
Για το χειμερινό εξάμηνο 2019-20 θα προσφέρει το διά ζώσης πρόγραμμα «Τοπική Ιστορία & Ψηφιακά Μέσα, Αρχειακή Εθνογραφία σε Αρχεία Τοπικής Ιστορίας».

Η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας της «Μαγνήτων Κιβωτού» σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» υλοποιούν τη «Λέσχη Αφήγησης Βόλου» και καλούν τις φίλες και τους φίλους της αφήγησης σε μηνιαίες συναντήσεις αφήγησης. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται την τελευταία Παρασκευή του μήνα. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στο «Περισπωμένη Cafe», Πλαστήρα Νικολάου 4, στον Βόλο, στις 27 Σεπτεμβρίου. Υπεύθυνος για τη Λέσχη Αφήγησης Βόλου είναι ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία», Νίκος Βαραλής.
Πρόθεση των διοργανωτών της λέσχης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς με αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν περισσότερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το