Πολιτισμός

Αρχίζουν οι κινηματογραφικές προβολές στο Μεταξουργείο και στο Αχίλλειο

Σ22 Φ1 (1)

Ξεκινούν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου (25-9-2015) για 33η συνεχή χρονιά οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Οι “προβολές” ξεκίνησαν το 1983 από το Δήμο Ν. Ιωνίας με την πρωτοβουλία μίας μικρής ομάδας κινηματογραφόφιλων της πόλης μας στο χώρο που συστεγαζόταν τότε το ΚΑΠΗ του Δήμου. Την περίοδο 1986-1987 μεταφέρονται στο κινηματογράφο ΛΥΡΙΚΟ, ο οποίος στην συνέχεια μετατράπηκε σε σούπερ μάρκετ ακολουθώντας την τύχη των περισσοτέρων αιθουσών της χώρας. Τότε συστήνεται και ο σύλλογος “Κινηματογραφική Κοινότητα” που αναλαμβάνει την όλη ευθύνη και επιμέλεια. Στη συνέχεια οι προβολές επιστρέφουν στο Δημαρχείο Ν.Ιωνίας και από το 1988 και μετά, βρίσκουν κατά καιρούς στέγη στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Ιωνίας, στην “Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση ΙΩΝΙΑ” και τέλος στο Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του ενιαίου πια Δήμου Βόλου.
Όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία της Κινηματογραφικής Κοινότητας είναι συνεχής και αδιάλειπτη με ένα πρόγραμμα που ξεκινά κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου και λήγει στα τέλη του Μαΐου.
Οι προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή στις 9:30 μ.μ. στο Μεταξουργείο στην Ν. Ιωνία και κάθε Δευτέρα στις 9:15 μ.μ. στο Αχίλλειο στο Βόλο.
Στις 25 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «H Mαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι» – La Mafia Uccide Solo d’ Estate.
Ιταλία, 2013. Έγχρωμο. Παραγωγή: Φάουστο Μπρίτσι, Μάριο Τζιανάνι, Λορέντζο Μιέλι. Σκηνοθεσία: Πιφ. Σενάριο: Μικέλε Αστόρι, Πιφ, Μάρκο Μαρτάνι. Φωτογραφία: Ρομπέρτο Φόρτσα. Μοντάζ: Κριστιάνο Τραβαλιόλι. Μουσική: Σάντι Πουλβιρέντι.
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάνα Καποτόντι, Πιφ, Άλεξ Μπισκόντι, Τζινέβρα Αντόνα, Κλαούντιο Τζιοέ, Μπάρμπαρα Ταμπίτα.
Διάρκεια: 90 λεπτά.
Γραφική, λαϊκή κωμωδία που επιχειρεί μία διαφορετική καυστική ματιά στη Μαφία από τον «Πιφ» (Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο), τον πιο διάσημο σατιρικό κωμικό της ιταλικής τηλεόρασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το