Τοπικά

Αρχίζουν οι εγγραφές στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

lessons

Από την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ηλικίες από 4 έως 12 ετών. Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα στοιχεία της φυσικής μας ιστορίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από κατασκευές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

  1. Θαλάσσιος Κόσμος

Στο νέο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από κατασκευές με πηλό, εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια. Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να δουν και να μάθουν τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα βρίσκουν θαλάσσιους οργανισμούς του παρελθόντος. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο μήνες και απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 9 ετών.

  1. Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαρκεί δύο μήνες, τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον κόσμο των Δεινοσαύρων. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο μήνες, τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκκαλα και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν. Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών.

  1. Μαθαίνω για τα φυτά

Σε αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά μαθαίνουν πως εμφανίσθηκαν τα φυτά πάνω στη Γη και πως εξελίχθηκαν στη σημερινή τους μορφή. Στα παιδιά παρέχεται φυτολόγιο που συμπληρώνεται σε κάθε μάθημα με φυτά από το παρελθόν, αλλά και φυτά που υπάρχουν σήμερα. Σκάβοντας τα παιδιά σε πρότυπα σκάμματα βρίσκουν φυτά από τη γεωλογική ιστορία της Ελλάδας, ενώ παρατηρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους κάτω από το μικροσκόπιο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών.

Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους από αυτήν την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2015 στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-13:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555, 6973034810 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το