Τοπικά

Αρχίζει ο μαραθώνιος των πανελλαδικών – Στους 1.876 ανέρχονται οι διαγωνιζόμενοι από τη Μαγνησία

Αρχίζουν μεθαύριο Τρίτη οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να ρίχνονται πρώτοι στη μάχη διαγωνιζόμενοι στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Την Τετάρτη αρχίζουν τις εξετάσεις οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ επίσης με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 8 το πρωί έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου.
Για τα ΓΕΛ, οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.
Πιο αναλυτικά, στις 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων (9-14/6) θα αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6 και Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού) και τα Μαθηματικά και την Ιστορία Γενικής Παιδείας (19/6).
Εξάλλου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.
Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6).
Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.
Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

 

 

Χιλιάδες  υποψήφιοι  πανελλαδικά
Στους 1.876 ανέρχονται συνολικά οι υποψήφιοι από τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας που θα διαγωνιστούν με την ελπίδα της επιτυχίας σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισημαίνεται πως όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή τους.
Αναλυτικά στον Νομό Μαγνησίας θα λειτουργήσουν 20 εξεταστικά κέντρα ΓΕΛ και δύο ΕΠΑΛ. Στα ΓΕΛ είναι υποψήφιοι 1.467 μαθητές (1.170 φετινοί μαθητές και 297 απόφοιτοι), ενώ στα ΕΠΑΛ 409 μαθητές (348 φετινοί και 61 απόφοιτοι). Έτσι συνολικά οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 1.876.
Το 48ο βαθμολογικό Κέντρο θα λειτουργεί στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου, όπως κάθε χρόνο με πρόεδρο τον κ. Σαραντόπουλο, σύμβουλο φυσικών επιστημών.
Το 2010 οι θέσεις εισακτέων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ ανέρχονταν στις 88.165. Πέρυσι ήταν 69.985 και φέτος θα αγγίξουν τους 70.726 δηλαδή 741 θέσεις περισσότερες από πέρυσι. Οι υποψήφιοι για αυτές τις θέσεις ανέρχονται πανελλαδικά στους 104.000.
Τα Τμήματα ανά Επιστημονικό πεδίο κατανέμονται ως εξής: 112 στις Ανθρωπιστικές νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, 234 στις Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, 106 στις Επιστήμες Υγείας και Ζωής, 48 στα Παιδαγωγικά και 155 στην Οικονομία και Πληροφορική.

Τι επιτρέπεται,  τι απαγορεύεται
Ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψήφιοι:
1. Θα πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 8 π.μ., έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου και εφοδιασμένοι με 2 στυλό ανεξίτηλης γραφής χρώματος μπλε ή μαύρου, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκάλι με νερό ή αναψυκτικό.
2. Δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, σημειώσεις, διορθωτικό, υπολογιστικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών γιατί αυτό συνεπάγεται μηδενισμό του γραπτού.
3. Δεν πρέπει να τσαλακώνουν ή να διπλώνουν το τετράδιό τους και να προσέξουν να μη γράψουν το όνομά τους ή κανένα άλλο διακριτικό σημάδι σε κανένα σημείο του τετραδίου.
4. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως πρόχειρο τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου τους δηλώνοντάς το με τη λέξη «πρόχειρο».
5. Να τρέφονται με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και να ξεκουράζονται επαρκώς.
Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους τη μέγιστη απόδοση των προσπαθειών τους και την επίτευξη των στόχων τους.
Φώτης Σπανός

 

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας
Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει στους μαθητές του αλλά και σε όλους τους μαθητές ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 και ξεκινάνε την Τρίτη 6 Ιουνίου με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, ότι οφείλουν:
– Να είναι παρόντες στο Εξεταστικό Κέντρο (1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας) στις 7:30 το πρωί,
– να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο και το Δελτίο Εξεταζομένου,
– να έχουν μαζί τους στυλό ανεξίτηλο (που δεν σβήνει) χρώματος μπλε ή μαύρου, ένα μολύβι και μία γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα εφόσον τα χρειάζονται.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι:
– Απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού υγρού (μπλάνκο),
– επιτρέπεται να φέρουν μέσα στην αίθουσα μόνο νερό ή χυμό,
– απαγορεύεται αυστηρά η ύπαρξη κινητού τηλεφώνου (ακόμα κι απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα εξέτασης, με κίνδυνο μηδενισμού του γραπτού.
Ευχόμαστε τέλος, τόσο στους δικούς μας μαθητές όσο και σε όλους τους συμμετέχοντες των Πανελλαδικών εξετάσεων, καλή επιτυχία και να αξιωθούν τα αποτελέσματα των κόπων τους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζήτησε από οδηγό Uber να του βρει πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Ανδρας από την Κένυα συνελήφθη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ανεξέλεγκτα τα ποτά «μπόμπες» στις γιορτές – Εργαστήριο νόθευσης

Μπροστά σε εκατοντάδες μπουκάλια αλκοόλ και πολλά λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου, διάφανου υγρού βρέθηκαν οι…

26 Δεκεμβρίου 2023

Δύο φωτιές στα Φαναράκια – Σε σκάφος στην παραλία και σε δένδρο στον Αγ. Κωνσταντίνο

Σε δύο συμβάντα κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στη διάρκεια της εκδήλωσης για…

26 Δεκεμβρίου 2023

Φωτιά σε δένδρα στη Ζαγορά

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δένδρα στην περιοχήτης Ζαγοράς. Η Π.Υ. Βόλου ενημερώθηκε στι 17.45…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο – Έπαιξαν μπουζούκι και τραγούδησαν «δεν πάω πουθενά»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην κηδεία του Βασίλη Καρρά, στον Ιερό Ναό…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σούνακ α λα «Μόνος στο Σπίτι» στη Downing Street – Το βίντεο ανήμερα των Χριστουγέννων

Σαν άλλος… Κέβιν Μακάλιστερ από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός,…

26 Δεκεμβρίου 2023