Τοπικά

Αρχίζει και πάλι η ανακύκλωση στο Δήμο Αλμυρού

anakiklosi

Σε λειτουργία τίθεται από την Μεγάλη Εβδομάδα το πρόγραμμα της ανακύκλωσης στο Δήμο Αλμυρού, το οποίο είχε στην ουσία σταματήσει πριν τα Χριστούγεννα, λόγω έλλειψης οδηγού απορριμματοφόρου, αλλά και ζημιάς στο μηχάνημα αποκομιδής. Χθες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κων. Βαλαμούτη, η αρμόδια Υπηρεσία θα παραλάμβανε επιπλέον 50 κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης του Αλμυρού και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Όπως προαναφέρθηκε, η διακοπή του προγράμματος ανακύκλωσης στο Δήμο Αλμυρού οφείλονταν στην έλλειψη προσωπικού, πρόβλημα το οποίο λύθηκε με την πρόσληψη τεσσάρων οδηγών με οκτάμηνες συμβάσεις. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού είχε ζητήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τους δημότες να μην πετούν απορρίμματα στους μπλε κάδους, καθώς αν συνεχιζόταν η αποκομιδή τους, θα δημιουργούνταν πρόβλημα με την περισυλλογή των οικιακών απορριμμάτων.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Νίκ. Τσανής ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την ημερομηνία επανέναρξης του προγράμματος ανακύκλωσης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κων. Βαλαμούτης απάντησε ότι «το πρόβλημα που υπήρχε, ξεπεράστηκε και η ανακύκλωση στο Δήμο Αλμυρού θα αρχίσει και πάλι την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο χθες θα γινόταν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού η παραλαβή επιπλέον 50 μπλε κάδων απορριμμάτων, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το μηχάνημα αποκομιδής, μετά την επισκευή της ζημιάς.

«Τους τελευταίους μήνες το πρόγραμμα της ανακύκλωσης πραγματικά δεν λειτούργησε λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν. Πλέον οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν και με την παραλαβή των 50 επιπλέον κάδων απορριμμάτων η ανακύκλωση θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία την επόμενη εβδομάδα» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το