Τοπικά

Αρχίζει το έργο ανάπλασης της πλατείας Ριζομύλου  

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο της ανάπλασης της πλατείας Ριζομύλου, καθώς υπογράφηκε από τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκα και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, τα οποίο περιλαμβάνει ένα πλαίσιο ποικίλων δράσεων από την πλακόστρωση του δαπέδου μέχρι και την αναβάθμιση της παιδικής χαράς και τον καλλωπισμό του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται περιμετρικά των δύο κτιρίων που στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Ιατρείο.
Η ανάπλαση της πλατείας του Ριζομύλου εντάσσεται σε ένα ευρύ δίκτυο αναπλάσεων που ήδη προχωρεί η Δημοτική Αρχή, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και την προσφορά καλύτερων δυνατοτήτων για ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση.
Σύμφωνα με ένα αρχικό σχεδιασμό, οι ενέργειες της ανάπλασης της πλατείας αφορούν στη νέα φύτευση πρασίνου, την πλακόστρωση του μεγαλύτερου τμήματός της, την αντικατάσταση των παιδικών οργάνων της παιδικής χαράς και τον γενικότερο εκσυγχρονισμό της, την αναμόρφωση του χώρου του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται πλησίον της πλατείας και μπορεί να αξιοποιηθεί για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.
Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Νασίκας ανέφερε: «Σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπλαση της πλατείας Ριζομύλου υπογράφηκε σήμερα», όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Νασίκα: «Ένα μεγάλο έργο στον Ριζόμυλο ξεκινά. Ακόμη μία προεκλογική μας δέσμευση γίνεται πράξη στην Τ.Κ. Ριζομύλου. Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανάπλαση πλατείας» προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με τον διευθυντή της Τεχνικής Εταιρείας «Σπ. Τσιρνόβας & ΣΙΑ Ε.Ε» κ. Τσιρνόβα Σπύρο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το