Τοπικά

Άρχισε τα δρομολόγια ο θρυλικός «Μουτζούρης»

Πραγματοποιούνται από προχθές Παρασκευή τα δρομολόγια του «Μουτζούρη». Το θρυλικό τρενάκι περιμένει τους επισκέπτες να διανύσουν τη διαδρομή από τον σταθμό των Άνω Λεχωνίων έως τις Μηλιές και αντιστρόφως. Τα δρομολόγια του τρένου Πηλίου θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, ωστόσο έχουν προγραμματιστεί και έκτακτα για σήμερα και για αύριο.
Η μοναδική στάση του τρένου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα, για να συνεχίσει «ξεφυσώντας» και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου περίπου 90 λεπτών. Μέχρι το ιστορικό κεφαλοχώρι των Μηλεών, η διαδρομή γεμίζει με εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής με παλαιές, αλλά περίτεχνες κατασκευές λαξευτής μαρμαρόπετρας και γκρίζου ασβεστόλιθου που διαμόρφωσαν τις αντιστηρίξεις, τα τοξωτά γεφύρια, τις καμάρες και τα στόμια των σηράγγων.

Ξεχωριστό δείγμα, η λίθινη πεντάτοξη γέφυρα Καλόρεμα, στην περιοχή του Μαλακίου. Πλησιάζοντας στις Μηλιές, το τοπίο αποκτά μια άγρια ομορφιά, ιδιαίτερα στο πέρασμα της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας του Ταξιάρχη ή Ντε Κίρικο, από το όνομα του σχεδιαστή και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου. Στο σημείο αυτό, το τρένο θα κυλήσει σε καμπύλη γραμμή, ενώ η γέφυρα στην οποία βρίσκεται είναι ευθεία.
Ο σταθμός Μηλεών είναι και το τέρμα της διαδρομής. Από εδώ ξεκινάει το γραφικό καλντερίμι που οδηγεί στο κέντρο του χωριού.
Το τρένο αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια στις 10.00 π.μ. και επιστρέφει από τις Μηλιές στις 15.00 με ενδιάμεση στάθμευση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα και στις δύο κατευθύνσεις της διαδρομής.

Το εισιτήριο για την απλή διαδρομή κοστίζει 10 ευρώ, ενώ για τη διαδρομή με επιστροφή κοστίζει 18 ευρώ. Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει αντίστοιχα 6 και 10 ευρώ και ισχύει για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.
Πληροφορίες για έκδοση εισιτηρίων, ομαδικές εκπτώσεις, δρομολόγια και ενοικίαση του τρένου παρέχονται από το εκδοτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου (5.40 – 23.40, Δευτέρα – Κυριακή), τηλ. 24210-39723, email: [email protected]/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το