Τοπικά

Άρχισε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για υπεξαίρεση σε ακαδημία ποδοσφαίρου – Στο εδώλιο δυο Βολιώτες 

Με την κατηγορία της υπεξαίρεσης κάθισαν χθες στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας δύο Βολιώτες, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα ποδοσφαιρικής ακαδημίας, που κατηγορούνται ότι το 2001 είχαν ιδιοποιηθεί ποσό 46 εκατομμυρίων δραχμών, που είχε δοθεί από τον Δήμο Βόλου στο σωματείο, για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.
Οι δύο, 68 και 63 ετών, κατηγορούνται ότι ιδιοποιήθηκαν ποσό 120.000 ευρώ περίπου, το οποίο είχε λάβει η ακαδημία με επιταγή από τον Δήμο και αντί να αποδώσουν τα χρήματα στο σωματείο, κατηγορούνται ότι τα ενσωμάτωσαν στην περιουσία τους.

Τους δύο αθλητικούς παράγοντες είχαν μηνύσει τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου και σε πρώτο βαθμό, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έξι χρόνων έκαστος, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και ελαφρυντικά.
Το Δικαστήριο χθες εξέτασε δύο μάρτυρες κατηγορίας, από τους 12 συνολικά στην υπόθεση, ενώ διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 29 Οκτωβρίου.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων υποστηρίζουν ότι με τα χρήματα που είχαν λάβει, κατασκευάστηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως πιστοποιεί και η πραγματογνωμοσύνη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το