Τοπικά

Άρχισε η κατασκευή τρίτου κυκλικού κόμβου στον Βόλο – Θα γίνει στη διασταύρωση Λαμπράκη με Παπαδιαμάντη

Άρχισαν να εξελίσσονται οι εργασίες για τη κατασκευή του τρίτου κυκλικού κόμβου στον Βόλο, στη διασταύρωση Λαμπράκη με Παπαδιαμάντη, στο ύψος του Τελωνείου. Ο κόμβος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες και σύμφωνα με τις μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου στους δύο κατασκευασμένους κόμβους, στο ύψος του ΚΤΕΛ και της Διμηνίου, καταγράφεται μείωση των καθυστερήσεων στην κίνηση κατά 35%-40%.

Ήδη οι υπηρεσίες τοποθετούν τις ανάλογες σημάνσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας για τον κόμβο του Τελωνείου. Σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όσοι κινούνται από Βόλο προς την έξοδο της πόλης, αφού περάσουν το δημαρχείο θα υπάρχει αριστερή κίνηση και μέσω της οδού Πυράσου οι οδηγοί θα κινούνται για 100 μέτρα περίπου και μέσω της Μητροπολίτου Γρηγορίου, όπου δεν θα λειτουργεί το φανάρι. Έτσι θα εισέρχονται στη Λαμπράκη και θα συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους.
Οι οδηγοί που θα εισέρχονται στην πόλη από την οδό Λαρίσης ή από τη Σέκερη στο ύψος του κόμβου των ΚΤΕΛ, πρέπει να γνωρίζουν πως η κίνηση θα γίνεται δεξιά προς την οδό Λαχανά και για δύο τετράγωνα περίπου, μετά θα εισέρχονται στην Πυράσσου και στο ύψος του Τελωνείου θα εισέρχονται στην οδό Λαμπράκη. Για 100 μέτρα περίπου η οδός Πυράσσου θα είναι διπλής κυκλοφορίας αλλά, θα έχουν τοποθετηθεί κορύνες αλλά και πλαστικά διαχωριστικά για να γίνεται ανεμπόδιστα η κίνηση, με χαμηλές όμως ταχύτητες.
Ο κόμβος δημαρχείου θα ξεκινήσει τέλος Σεπτεμβρίου ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Διαγραμμίσεις δρόμων
Θα προχωρήσουν οι εργασίες διαγράμμισης και επαναδιαγράμμισης τμημάτων του οδικού δικτύου των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου, με 60.000 ευρώ.
Οι εργασίες διαγράμμισης αφορούν κόμβους -τόσο σε κεντρικά και με ιδιαίτερη δυσκολία σημεία όπως της Ν. Ιωνίας, της Αγριάς και της Ν. Αγχιάλου, όσο και σε άλλους κόμβους του οδικού δικτύου (πεζοδιαβάσεις, σύμβολα κ.λπ.) – άξονες οδών, θέσεις στάθμευσης με την εφαρμογή ανακλαστικής βαφής αλλά και θερμοπλαστικού ή ψυχροπλαστικού υλικού. Για την ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών και τον περιορισμό της όχλησης θα απαιτηθεί η εκτέλεση τους εκτός ωρών κυκλοφοριακής αιχµής και συχνά νυχτερινή εργασία με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το