Τοπικά

Άρχισε η διανομή τροφίμων σε 4.361 οικογένειες στον Βόλο 

Συνολικά 4.361 οικογένειες και περισσότεροι από 10.000 είναι οι ωφελούμενοι, στους οποίους άρχισε από χθες να διανέμονται τρόφιμα και απορρυπαντικά στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Χθες, πρώτη ημέρα διανομής στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξυπηρετήθηκαν 500 περίπου άτομα, ενώ η διαδικασία σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Απριλίου.

Να αναφερθεί ότι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στο ΤΕΒΑ.
Η διανομή των προϊόντων γίνεται καθημερνά Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 9π.μ.- 3μ.μ. στον χώρο πλησίον του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ/νση: Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη (κτίριο Κάραγατς).

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του έργου Όλγα Μαρούγκα, «η διανομή κατά την πρώτη ημέρα έγινε χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρία των επωφελουμένων, καθώς η παραλαβή των τροφίμων και των απορρυπαντικών ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ η προσέλευση γίνεται κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού».
Η ίδια διευκρίνισε ότι συνολικά οι δικαιούχοι είναι 4.361 οικογένειες, που θα εξυπηρετηθούν και ανάλογα με τα μέλη τους με αύξουσα σειρά. Για να μην προκύψουν προβλήματα, καθυστερήσεις και «ουρές», υπάρχουν ραντεβού με τους δικαιούχους για την ώρα και την ημέρα της διανομής» συμπλήρωσε η ίδια.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.
Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προϊόντων θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα από τους δικαιούχους για τη μεταφορά των προϊόντων τους, προσερχόμενοι με μεταφορικό μέσο ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιλέξουν για τη μεταφορά των προϊόντων τους από το σημείο διανομής.
Τα τρόφιμα που διανέμονται είναι κοτόπουλα, χοιρινό, μοσχάρι, γάλα, δημητριακά, παιδικές κρέμες, καθώς και απορρυπαντικά.
Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ άρχισε να εφαρμόζεται το 2015 από το υπουργείο Εργασίας και είναι συνολικής διάρκειας δυο ετών, ενώ στη Μαγνησία επικεφαλής εταίρος για όλους τους ΟΤΑ του νομού είναι ο Δήμος Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το