Τοπικά

Άρχισε χθες το 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου 2020

Με κεντρικό σύνθημα, αλλά και άξονα πλεύσης το «Κρατάμε αποστάσεις-μένουμε ασφαλείς με τις ιστορίες», άρχισε χθες Σάββατο η δέκατη φεστιβαλική διοργάνωση «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας που θα διαρκέσει συνολικά εννιά ολόκληρες ημέρες. Αν και το φετινό πρόγραμμα παρουσιάζει μια σύμπτυξη του αριθμού των εκδηλώσεών του κατά το 1/3 των συνολικών δραστηριοτήτων μέχρι πέρσι, η μία εκδήλωση ανά ημέρα στοχεύει στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid-19, που επιβάλλει την υιοθέτηση ειδικών μέτρων. Το 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου άνοιξε τις εκδηλώσεις του αρχικά με την Παράλληλη Έκθεση Καλλιτεχνών Δημιουργών στο Βαφειάδειο Πνευματικό Κέντρο, όπου ατομικοί δημιουργοί και συλλογικοί φορείς εξέθεσαν τις εμπνεύσεις τους. Συγκεκριμένα μέχρι και την Κυριακή 9/8 και ώρες 18.00-20.00 περιμένουν τους φιλότεχνους φίλους των παραμυθιακών αφηγήσεων οι Ι. Αθανασοπούλου, «Αφηγήσεις μετάβασης, Παραμύθια αλλαγής» (εικονογράφηση), η Κ. Αλεξίου, «Γλυκές ιστορίες των Κενταύρων» (Λικέρ, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού), η Μ. Μαΐλη, «Ταξίδεψέ με θάλασσα με ένα παραμύθι» (Κατασκευές με ξύλο της θάλασσας), οι μαθητευόμενοι του Τμήματος Κεραμικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Βόλου, με τίτλο «Τα παιδιά παίζουν με τον πηλό: ‘Ένα ταξίδι στην Αφρική» (Κεραμικές δημιουργίες) και υπεύθυνο τμήματος τον Χ. Γιαννακόπουλο, η Ι. Φιλελέ-Παπαδοπούλου «Απ’ το γυάλινο παλάτι, έχω και για σένα κάτι» (κόσμημα από υγρό γυαλί και μέταλλο και ζωγραφιστές πέτρες), οι Κ. Τζανή και Χ. Πρίφτη, «Πλεκτές ιστορίες θετικής ενέργειας» (Πλεκτό με βελονάκι). Η είσοδος πραγματοποιήθηκε με όλους τους κανόνες ασφαλείας, ελεγχόμενη είσοδο, σε καλά αεριζόμενο χώρο, χρήση αντισηπτικού υγρού και μάσκας.

Αργότερα το βράδυ, στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Νηλείας κρατώντας όλες τις επιβεβλημένες αποστάσεις στην τοποθέτηση των καθισμάτων η ομάδα αφήγησης Παραμυθιών κερΑΣΜΑΤΑ κέρασε το κοινό «Ιστορίες με νεράιδες».
Σήμερα Κυριακή, δεύτερη ημέρα του 9ήμερου πηλιορείτικου φεστιβάλ αφήγησης, πάντα στις 20.30, η ομάδα αφήγησης Παραμυθία (Ν. Σωτηρόπουλος, Γ. Στρίγκος, Σ. Τσιλιμίγκρα, Α. Φλωράκη) θα ιστορήσει «Χίλιες και μία παραμυθίες να κεραστούν στον κόσμο», ενώ αύριο Δευτέρα 3/8, την ίδια ώρα, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου με βραδιά αφήγησης από τον Δ.Β. Προύσαλη και τον μουσικό Φ. Πλακιά και θέμα «Ιστορίες και παραμύθια για να μένουμε ασφαλείς: Μια Covid-19 Free ιστόρηση».
Η διοργάνωση τελεί υπό την Ααγίδα του ΕΟΤ, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου και της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, και γίνεται με τη συνεργασία της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SLYMS, τη Μαγνήτων Κιβωτό και τη συμμετοχή του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου.
Οι φίλοι των αφηγήσεων και του πηλιορείτικου φεστιβάλ αφήγησης καλούνται ευγενικά και υπό το πνεύμα της συνευθύνης, που τόσο χρόνια καλλιεργείται συνεργατικά με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση συνοδοιπορίας, να ακολουθούν τις συμβουλές και υποδείξεις των διοργανωτών, φέρνοντας μαζί απαραίτητα τις μάσκες τους. Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την παροχή μασκών και τη διάθεση αντισηπτικού υγρού κατά την είσοδο στις εκδηλώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το