Τοπικά

Άρχισε από χθες η αποστολή βαθμολογιών στα email των μαθητών της Γ’ Τάξης Λυκείου

Έληξαν χθες τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας και πανελλαδικά, ενώ έχει ξεκινήσει και η αποστολή των βαθμολογιών στα ηλεκτρονικά μηνύματα των μαθητών της Γ’ Τάξης Λυκείου οι οποίοι από μεθαύριο αρχίζουν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά που σημαδεύτηκε από το κλείσιμο των σχολείων για περίπου δύο μήνες, τερμάτισε χθες στα Λύκεια και τα Γυμνάσια, όπου έγιναν οι παιδαγωγικές συνεδριάσεις για την έκδοση αποτελεσμάτων και τις απουσίες των μαθητών.
Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τελείωσαν νωρίτερα από τα Δημοτικά που λήγουν τα μαθήματα στις 26 Ιουνίου, γιατί από μεθαύριο ξεκινούν οι πανελλαδικές και σχεδόν όλοι οι καθηγητές είναι εμπλεκόμενοι με το σημαντικό αυτό γεγονός.

Φέτος λόγω της πανδημίας δεν έγιναν ενδοσχολικές εξετάσεις, ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για τις πανελλαδικές. Έτσι οι επιδόσεις των μαθητών στα μαθήματα διαμορφώθηκαν μέσα από τα δύο τετράμηνα. Και, αν στο πρώτο τετράμηνο υπήρχε μια καθαρή εικόνα επίδοσης του μαθητή, για το δεύτερο τετράμηνο τα πράγματα είναι πιο διαφορετικά.
Η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νίκη Χατζηκυριάκου τόνισε πως «το δεύτερο τετράμηνο ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου και διακόπηκε με τη διά ζώσης διδασκαλία λόγω κορωνοϊού στα μέσα Μαρτίου. Ήταν ένα χρονικό διάστημα που ο καθηγητής θα μπορούσε να έχει μια εικόνα. Βέβαια υπήρξε και το διάστημα διδασκαλίας από τα μέσα Μαΐου μέχρι μέσα Ιουνίου, αλλά και η περίοδος της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπου στο σχολείο υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των μαθητών».
Όπως αναφέρεται από εκπαιδευτικούς κύκλους, οι καθηγητές για τη διαμόρφωση της βαθμολογίας, θα προσμετρήσουν διάφορους παράγοντες, όπως ακόμη και την ανταπόκριση στη συμμετοχή στα εξ’ αποστάσεως μαθήματα. Πάντως λόγω του ιδιαίτερου κλίματος με την πανδημία και αυτή η κατάσταση αναμένεται να ληφθεί υπόψη από τους καθηγητές για τη βαθμολόγηση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, χθες οι πρώτοι που θα λάμβαναν τις βαθμολογίες στα email τους θα έπρεπε να είναι οι μαθητές της Γ‘ Τάξης. Βέβαια τα Λύκεια είχαν έτοιμες τις βαθμολογίες και για τις άλλες δύο Τάξεις.
Πάντως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος το σύστημα του myschool μέσα από το οποίο θα αποστέλλονταν οι βαθμοί, «έπεφτε» πολλές φορές.
Ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιώργος Βαρνάβας δήλωσε πως «τα Γυμνάσια από βδομάδα θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις βαθμολογίες στους μαθητές έχοντας να επιλέξουν δύο επιλογές, η πρώτη είναι η πλατφόρμα του myschool με την οποία γίνεται μαζική αποστολή των βαθμολογιών και η δεύτερη μέσα από το σχολείο με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων ξεχωριστά για τον κάθε μαθητή που όμως είναι χρονοβόρο. Το πολύ θετικό ήταν πως το υπουργείο Παιδείας μέσα στην πανδημία αναβάθμισε κατά πολύ τις ψηφιακές δυνατότητες συστημάτων και διαδικασιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το