Τοπικά

Άρχισαν τα μαθήματα κολύμβησης για μαθητές

Τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ’ Τάξης Δημοτικού άρχισαν από χθες στη Μαγνησία. Με τα μαγιό και τα σκουφάκια οι μικροί μαθητές και μαθήτριες μαθαίνουν να κολυμπούν, κοινωνικοποιούνται και κυρίως διασκεδάζουν στο νερό.
Την καθοδήγηση, εκπαίδευση και επίβλεψη των μαθητών έχουν πέντε γυμναστές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανέλαβε την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας και επάρκειας και ειδικότερα: Η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, η αποφυγή του πνιγμού, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών.
Το μάθημα κολύμβησης υλοποιείται φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά. Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά άρχισαν φέτος τα μαθήματα κολύμβησης. Πρόκειται για ένα μάθημα που διδάσκεται για μία ώρα, ωστόσο, με τη μετακίνηση που χρειάζεται, απαιτείται περισσότερος χρόνος. Τα μαθήματα άρχισαν στο κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας και την πρώτη μέρα συμμετείχαν πέντε σχολεία. Λόγω εργασιών που γίνονται στο κολυμβητήριο στο ΕΑΚ Βόλου, τα μαθήματα για όσο χρειαστεί θα διεξάγονται στο κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως για τη διεξαγωγή των μαθημάτων υπάρχει συνεργασία τόσο με τον Δήμο Βόλου όσο και με την Περιφέρεια που έχει εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των παιδιών.
Ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στα μαθήματα υπάρχει και από σχολεία της περιφέρειας.
Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν πως τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα με τα μαθήματα, καθώς τους αρέσει να κολυμπούν και έχουν οφέλη στην υγεία τους. Επίσης είναι μια δραστηριότητα που δεν επιφέρει έξοδα στις οικογένειες των παιδιών, καθώς τα απαραίτητα ήδη υπάρχουν από το καλοκαίρι που έκαναν μπάνιο.

Τηλεδιάσκεψη για εκλογές

Τηλεδιάσκεψη για τη διεξαγωγή των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα διεξαχθούν μεθαύριο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή των διευθυντών εκπαίδευσης.
Ο κ. Πολύζος τόνισε πως όλα είναι έτοιμα για τις υπηρεσιακές εκλογές που θα γίνουν ηλεκτρονικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το