Ελλάδα

Άρχισαν τα δείπνα διαδοχής στη ΝΔ

assets_LARGE_t_420_54569809

Ξεκίνησαν τα δείπνα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, με τις παραδοσιακές μακαρονάδες στις οποίες προστέθηκαν και πρωινοί καφέδες για να γίνουν γρήγορα οι απαραίτητες ζυμώσεις για τους τελικούς «μονομάχους» στην εκλογή προέδρου.

Στο πλευρό του Β. Μεϊμαράκη φαίνεται πως είναι έτοιμη να ταχθεί η Ντ. Μπακογιάννη και όχι με τον αδελφό της Κυρ. Μητσοτάκη στην κούρσα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ

Χθες, σε κεντρικό καφέ της Αθήνας οι συζητήσεις για την «επόμενη μέρα» της παράταξης πήραν φωτιά, με «κεντρικό» το τραπέζι της κ. Ντόρας Μπακογιάννη που καθόταν με τον κ. Σταύρο Δήμα. Η νεοδημοκρατική «παρέα» δεν εξαντλείται στα δύο αυτά πρωτοκλασάτα στελέχη, καθώς το καφέ της Αθήνας ήταν γεμάτο από εξίσου σημαντικές προσωπικότητες της παράταξης που συζητούσαν τα τεκταινόμενα και τις προοπτικές της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογική ήττα. Ανάμεσά στους παρευρισκόμενους ήταν οι κ. Ευ. Αντώναρος, Κ. Γιουλέκας, Αλ. Δερμεντζόπουλος, καθώς και η κ. Μαρία Σπυράκη και η κ. Ζέτα Μακρή.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για την ενότητα του κόμματος και φέρεται να δήλωσε πως «αν κατέβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σκέφτομαι να τον στηρίξω». Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τις εν λόγω δηλώσεις της αδελφής του, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, είπε ότι «με την αδελφή μου την Ντόρα έχουμε στενή προσωπική σχέση, ωστόσο στο πολιτικό θέμα έχουμε διαφωνίες», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να ρωτήσετε την ίδια αν θα με στηρίξει».

Κεντρικό ρόλο στην απόφαση του κ. Μεϊμαράκη για το αν θα μπει στην «κούρσα» της διαδοχής θα παίξει το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του κ. Καραμανλή στη Ραφήνα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγές του «Εθνους» αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν βλέπει ιδιαίτερα θετικά την υποψηφιότητά του, ωστόσο εκτιμάται ότι οι «ενδοοικογενειακές» ζυμώσεις στη ΝΔ που λαμβάνουν χώρα θα είναι παραπάνω από ικανές να του αλλάξουν γνώμη. Από την άλλη, οι κ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης έφαγαν στην Κηφισιά την περασμένη Τετάρτη αργά το απόγευμα τη δική τους, σπιτική «μακαρονάδα» με οικοδεσπότη τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση διαψεύστηκε σε όλους τους τόνους, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το ραντεβού ζητήθηκε από τον κ. Μ. Βορίδη για ζύμωση όσον αφορά την ενδεχόμενη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ.

Η υποψηφιότητα Βορίδη δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, λένε πληροφορίες, ενώ άλλες πηγές εκτιμούν ότι αν δεν μπει στον στίβο της εκλογής προέδρου ο κ. Βορίδης, τότε τη σκυτάλη ενδέχεται να πάρει ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι μετά το ραντεβού του με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Βορίδης συνεχίζει να μην ανοίγει τα χαρτιά του και να μην αποκαλύπτει τις προθέσεις του.

Την ίδια στάση κρατά και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς αποφεύγει να απαντήσει ευθαρσώς στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σχετικά με κοινωνική δράση που διοργανώνει η Περιφέρεια, ο κ. Τζιτζικώστας κλήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος. «Είμαστε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική δράση που θέλουμε οι πολίτες να την αγκαλιάσουν. Μην το επισκιάσουμε αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Από σήμερα και έως 2 Οκτωβρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων

Σήμερα, στις 12:00 ξεκινά η περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία και εκπνέει την επόμενη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, στις 18:00. Η προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας είναι να καταθέσουν 50 υπογραφές στήριξης των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή τις υπογραφές του 1/10 των αντιπροσώπων του προηγούμενου Συνεδρίου (περίπου 450 υπογραφές).

Η προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων κατά των υποψηφιοτήτων που θα υποβληθούν για την εκλογή στο αξίωμα του προέδρου του κόμματος το χρονικό διάστημα από τη 18:00 ώρα του Σαββάτου, 3 Οκτωβρίου 2015 (έναρξη προθεσμίας) έως τη 14:00 ώρα της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου 2015 (λήξη προθεσμίας).

Αποφασίστηκε ότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα συγκληθεί αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή τυχόν ενστάσεων (Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015 ώρα 14:00), προκειμένου να αποφανθεί επ’ αυτών. Η έκδοση των σχετικών αποφάσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 20:00 ώρα της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου 2015.

Αμέσως μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας, και με ιδιαίτερο πρακτικό-απόφασή της, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων (κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά) που θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε επόμενη συνεδρίασή της, με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των υποψηφίων, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το