Τοπικά

Άρχισαν πάλι οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας στο Βόλο – «Κόπηκαν» 41 κλήσεις χθες “Θ”

Σ12 Φ2ΜΟΝ

Άρχισαν χθες και πάλι οι έλεγχοι από τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης και ο απολογισμός την πρώτη ημέρα ήταν η βεβαίωση 41 παραβάσεων για παράνομη στάθμευση. Να αναφερθεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι είχαν «παγώσει», καθώς δεν υπήρχαν για πώληση κάρτες στάθμευσης στα περίπτερα, αφού καθυστέρησε η προμήθειά τους από τη Δημοτική Αρχή Βόλου.

Να αναφερθεί ότι οι οδηγοί των ΙΧ, στους οποίους βεβαιώθηκαν χθες οι 41 κλήσεις πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 20 ευρώ, ενώ αν καταβληθεί εντός χρονικού διαστήματος 10 ημερών, τότε το ποσό είναι 10 ευρώ.
Για να αποφύγουν οι οδηγοί των ΙΧ τις κλήσεις στους χώρους του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, θα πρέπει να προμηθεύονται τις σχετικές κάρτες από τα περίπτερα και τα σημεία πώλησης.
Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός θα ξύνει στην επιφάνειά της τα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η κάρτα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να είναι ορατή από τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνομικούς.
Το χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου ο οδηγός θα μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και να απομακρυνθεί και να προμηθευτεί την κάρτα είναι τα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία θα είναι δωρεάν, εφόσον στο Ι.Χ. είναι αναμμένα τα «αλάρμ» του αυτοκινήτου. Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ είναι 2 ώρες.
Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης, 0,50 ευρώ τη μία ώρα, ενώ απαγορεύεται η ανανέωση του 2ωρου χρόνου στάθμευσης με νέα κάρτα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το